Προστασία οθόνης: αυτή η ταινία εξαλείφει το 99% των βακτηρίων που υπάρχουν σε smartphone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Προστατευτικό οθόνης ικανό να εξαλείψει τα βακτήρια που υπάρχουν στα smartphone Αυτή είναι η ιδέα της αμερικανικής εταιρείας OtterBox. Αυτό το προϊόν, που παρουσιάζεται στο CES 2020, θα πρέπει να φτάσει στη Γαλλία πολύ σύντομα στην τιμή των 45 ευρώ.

Πίστωση: Otterbox

Ίσως έχετε διαβάσει πολλά άρθρα σχετικά με το θέμα, αλλά σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα smartphone μας είναι υπέροχες φωλιές για μικρόβια και βακτήρια κάθε είδους. Όπως αναφέρεται σε μια μελέτη αρχικής υγιεινής δωματίου που δημοσιεύθηκε το 2018, τα smartphone είναι 7 φορές πιο βρώμικα από τις τουαλέτες. Τα αγαπημένα μας κινητά τηλέφωνα καλύπτονται με τουλάχιστον 1.479 συλλογές βακτηρίων. Η κατάσταση οφείλεται ” στην στενή επαφή που έχουμε με το smartphone μας », είπε σε αυτή τη μελέτη Hugh Pennington, ειδικός στη βακτηριολογία για το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν.

Η αμερικανική εταιρεία Otterbox (διάσημη για τις προστατευτικές της θήκες) αποφάσισε να καταπολεμήσει αυτήν την εισβολή μικροβίων στα smartphone μας. Πράγματι, αυτή η εταιρεία μόλις παρουσίασε στο CES 2020 ένα προστατευτικό γυαλί για οθόνες smartphone ικανό να εξαλείψει ” 99,9% ” βακτήρια (συμπεριλαμβανομένου του Staphylococcus aureus). Το όνομά της : Ενισχύστε το προστατευτικό οθόνης αντιμικροβιακού γυαλιού. Μετάφραση, μεγεθυντικό αντιμικροβιακό γυαλί προστασίας.

Διαβάστε επίσης: Η οθόνη του smartphone σας είναι 3 φορές πιο βρώμικη από μια τουαλέτα, σύμφωνα με μια μελέτη

Ιωνικό ασήμι στο ποτήρι

Ποια είναι η μυστική συνταγή για αυτό το προστατευτικό φιλμ; Το Otterbox έχει ενσωματώσει το ιοντικό ασήμι απευθείας στη σύνθεση του γυαλιού. Αυτός ο χημικός παράγοντας εμποδίζει την εναπόθεση οποιωνδήποτε βακτηρίων στην οθόνη. Η EPA (Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος), Η αμερικανική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος ενέκρινε επίσης τη δημιουργία του Otterbox.

Επιπλέον, η εταιρεία δεν θα είχε ξεχάσει να προσφέρει αξιοπρεπή προστασία από κρούσεις και γρατσουνιές. Σύμφωνα με το Otterbox, τοΕνισχύστε το γυαλί θα ήταν 5 φορές πιο ανθεκτικό από τους ανταγωνιστές του. Αυτό το καινοτόμο προστατευτικό γυαλί θα λανσαριστεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 περίπου 45 €. Προς το παρόν που προορίζεται για την αμερικανική αγορά, το αντιβακτηριακό φιλμ από το OtterBox θα μπορούσε ακόμα να φτάσει στη Γαλλία, ιδίως χάρη σε ορισμένους μεταπωλητές που ειδικεύονται σε υψηλής τεχνολογίας όπως τα καταστήματα Fnac ή Boulanger.

Προφανώς, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την εξάπλωση βακτηρίων στο smartphone σας είναι να μην το πάρετε μαζί σας όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα. Η συσκευή σας θα παραμείνει «καθαρή» και αυτό θα σας εμποδίσει να προσβληθείτε από αιμορροΐδες, όπως επεσήμαναν δύο γιατροί σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Sun Online.

Πηγές: Forbes