Προσέξτε, η ασύρματη φόρτιση δεν είναι καλή για την υγεία της μπαταρίας του smartphone σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 15 Αυγ 2019 έως 11 ώρες 38 λεπτά

Καταργήστε τις προκαταλήψεις σας, η ασύρματη φόρτιση δεν εξοικονομεί μπαταρία smartphone. Αντιθέτως, το μειώνει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό έδειξαν ερευνητές από την Αμερικανική Χημική Εταιρεία σε μια νέα μελέτη.

Σύμφωνα με μελέτη της Morning Consult (Νοέμβριος 2018) lΗ αυτονομία είναι το νούμερο ένα κριτήριο επιλογής για τους καταναλωτές όταν αγοράζουν το smartphone τους. Η διάρκεια ζωής του προϊόντος έρχεται τρίτη. Για τους περισσότερους χρήστες, οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες που ορισμένοι χαρακτηρίζονται ως “gadgets” (αναγνώριση προσώπου, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ασύρματη φόρτιση κ.λπ.) σχεδόν δεν ζυγίζουν την κλίμακα. Ωστόσο, οι οδηγίες που λαμβάνονται από τους κατασκευαστές έρχονται σε αντίθεση με το σιτάρι.

Μια μελέτη από ερευνητές της American Chemical Society αποκαλύπτει ότι η ασύρματη φόρτιση μειώνει τη διάρκεια ζωής των μπαταριών smartphone. Με άλλα λόγια, η λειτουργία “gadget” επηρεάζει δύο βασικά κριτήρια (αυτονομία και ανθεκτικότητα).

Πιο αξιόπιστη ενσύρματη φόρτιση

Σύμφωνα με τη μελέτη ACS, Το πρόβλημα με την ασύρματη φόρτιση έγκειται στη διαχείριση των θερμοκρασιών. Για βέλτιστη φόρτιση, το smartphone και ο φορτιστής πρέπει να ευθυγραμμίζονται τέλεια. Ωστόσο, η τοποθέτηση του smartphone ακριβώς στη βάση είναι δύσκολη. Αυτό προκαλεί αύξηση των θερμοκρασιών κατά την επαναφόρτιση και μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η θερμοκρασία μπορεί επομένως να επηρεάσει σημαντικά την κατάσταση της υγείας των μπαταριών και τη διάρκεια ζωής τους. – Μελέτη ACS –

Για να τεκμηριώσουν το σημείο τους, οι ερευνητές συνέκριναν τους κύκλους φόρτισης των ενσύρματων smartphone και άλλων σε ασύρματους σταθμούς. Υποδεικνύουν ότι για να διατηρήσετε μια υγιή μπαταρία όσο το δυνατόν περισσότερο, η θερμοκρασία κατά τη φόρτιση πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 40 ° C. Όσο χαμηλότερη είναι, τόσο περισσότερη μπαταρία είναι εξοικονομημένη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότιμε ενσύρματο φορτιστή η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει ποτέ τους 27 ° C. Με ασύρματο σύστημα φόρτισης και smartphone σε καλή θέση στο σταθμό, η θερμοκρασία αυξάνεται στους 30,5 ° C τότε μειώνεται στο δεύτερο μέρος της επαναφόρτισης. Από την άλλη πλευρά, εάν το smartphone δεν είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο, αυτή η κορυφή των 30,5 ° C διατηρείται για σχεδόν 70 λεπτά.

Εάν αυτά τα στοιχεία δεν είναι ανησυχητικά, ωστόσο, δείχνουν ότι η ασύρματη φόρτιση καταστρέφει την μπαταρία περισσότερο από την ενσύρματη φόρτιση. Η μελέτη δεν αναφέρει εάν η γρήγορη φόρτιση αποτέλεσε αντικείμενο συγκεκριμένης έρευνας. Η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση δεν περιλαμβάνεται επίσης στα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.

Πώς να εξοικονομήσετε μπαταρία

Για να αποφύγετε την καταστροφή των μπαταριών, οι ερευνητές δίνουν κάποιες πρακτικές συμβουλές. Αρχικά, προσπαθήστε να φορτίσετε το smartphone σε ένα δωμάτιο όπου η θερμοκρασία παραμένει κατάλληλη. Κατά τη φόρτιση, αποφύγετε την εκκίνηση εφαρμογών που είναι υπερβολικά άπληστοι. Τέλος, αφαιρέστε το προστατευτικό κέλυφος ακόμη και αν τα στηρίγματα διασφαλίζουν συμβατότητα με ασύρματη φόρτιση. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το smartphone είναι τέλεια τοποθετημένο στο σταθμό.

Πηγή: ACS