Προειδοποίηση για τη βίζα επιστροφής πιστωτικών καρτών σε βενζινάδικα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Visa προειδοποιεί για μια παγκόσμια αύξηση της πειρατείας καρτών πληρωμής στα βενζινάδικα. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται ενεργά τις αδυναμίες των δικτύων σημείου πώλησης (POS) για να κλέψουν αριθμούς καρτών και άλλα δεδομένα. Ο κίνδυνος αφορά κυρίως τη Βόρεια Αμερική, όπου οι σταθμοί διαβάζουν τη μαγνητική λωρίδα καρτών.

Συντελεστές: Pixabay

Οι κυβερνο-εγκληματικές ομάδες εκμεταλλεύονται ενεργά τα κενά στα δίκτυα των πρατηρίων βενζίνης. “Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2019”, εξηγεί η Visa “Το τμήμα καταπολέμησης της απάτης κατά των πληρωμών εντόπισε τρεις άνευ προηγουμένου επιθέσεις που στοχεύουν σε συστήματα σημείων πώλησης βενζινάδικων της Βόρειας Αμερικής.” Οι χάκερ εκμεταλλεύονται πραγματικά μια δυνατότητα πληρωμής καρτών στη Βόρεια Αμερική: το γεγονός ότι ο κωδικός της πιστωτικής κάρτας δεν είναι ακόμη διαδεδομένος εκεί.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην πραγματικότητα, το πρότυπο EMV (Europay Mastercard Visa) και τα τερματικά ασφαλών πληρωμών που συνοδεύουν αυτό δεν είναι ακόμη υποχρεωτικά. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες πληρωμές βασίζονται στη μαγνητική λωρίδα της κάρτας, η οποία δεν είναι πολύ ασφαλής και εύκολο στην αντιγραφή. Το Skimming – μια τεχνική πειρατείας που συνίσταται, για παράδειγμα, στην προσκόλληση εικονικών συσκευών σε τερματικά πληρωμών για την κλοπή πληροφοριών από τη μαγνητική ταινία – ήταν ένας από τους λόγους που ώθησαν τη γενίκευση του συστήματος EMV στις χώρες της Ευρώπη.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, αυτό που περιγράφει η Visa είναι πολύ πιο περίπλοκες επιθέσεις, που περιλαμβάνουν παραβιάσεις λογισμικού μέσω διαφόρων τεχνικών, όπως ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και επιθέσεις man-in-the-middle. Αυτοί οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο επιτυγχάνουν έτσι τους σκοπούς τους πιο διακριτικά από ό, τι με τις φυσικές συσκευές – η Visa διευκρινίζει ότι, όπως στην περίπτωση του skimming, ο στόχος τους είναι απλώς να αντιγράψουν τη μαγνητική ταινία για να δημιουργήσουν έναν κλώνο που θα λειτουργεί σχεδόν παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλο που η ειδοποίηση για τη Visa προορίζεται μόνο για τη Βόρεια Αμερική, αυτοί οι τύποι απάτες μπορούν να πραγματοποιηθούν αλλού.

Προσοχή στο skimming όταν ταξιδεύετε

Στη Γαλλία, οι έμποροι έχουν δεχτεί μόνο κάρτες με μάρκες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά όταν ταξιδεύουν σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, για παράδειγμα, είναι κατά καιρούς δυνατόν να διασχίσουν ένα βενζινάδικο ή άλλο έμπορο. που σαρώνει την κάρτα και ζητά την υπογραφή σας, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε περίπτωση αποκοπής, η κάρτα σας δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο με δόλο σε άλλους εμπόρους που δέχονται μαγνητικές ρίγες στη χώρα, αλλά και (και πιθανώς ειδικά) σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στις δύο αμερικανικές ηπείρους ή σε χώρες των Ηνωμένων Πολιτειών. «Ασία όπου η μαγνητική ταινία εξακολουθεί να είναι ο κανόνας.

Διαβάστε επίσης: Τραπεζική κάρτα – οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορούν να αντικαταστήσουν τον κωδικό από το 2019

Είναι δύσκολο για τον ταξιδιώτη να προστατεύσει τον εαυτό του εντελώς από αυτόν τον κίνδυνο όταν πληρώνει με μαγνητική κάρτα, εκτός από το να προτιμά, όταν είναι δυνατόν, την πληρωμή σε μετρητά.

Πηγή: VISA