Προγραμματισμένη απαρχαίωση: Η Que Choisir εγκαινιάζει ένα παρατηρητήριο αποτυχίας για την αναφορά ελαττωματικών συσκευών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 10 ώρες και 30 λεπτά

Η Black Friday και η Cyber ​​Monday είναι μια ευκαιρία για καλή δουλειά, αλλά για την Que Choisir, είναι επίσης μια ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα της προγραμματισμένης απαρχαίωσης. Το UFC εγκαινιάζει ένα “παρατηρητήριο αποτυχίας” για καλύτερη ανίχνευση και δράση κατά αυτής της πρακτικής. Μπορούμε συγκεκριμένα να επισημάνουμε smartphone που δεν ενημερώνονται πλέον από τον κατασκευαστή ή ανταλλακτικά που είναι πολύ ακριβά ή δεν βρέθηκαν.

Το UFC Que Chooser εκμεταλλεύεται την προσέγγιση Σαββατοκύριακου Black Friday / Cyber ​​Monday για να ξεκινήσει ένα “Παρατηρητήριο αποτυχίας” : “Χάρη στην απογραφή και την ανάλυση όλων των αναφορών σας, αυτό το παρατηρητήριο θα μας επιτρέψει, πέρα ​​από την ατομική βοήθεια που μπορούμε να σας παρέχουμε, να εντοπίσουμε και να δράσουμε κατά της οργανωμένης / προγραμματισμένης απαρχαίωσης των συσκευών”, εξηγεί η ένωση καταναλωτών. Η ιδέα δεν είναι απλώς να αναφέρουμε ότι ένα προϊόν έχει καταστραφεί.

Το Que Chooser αναφέρει δύο τυπικά παραδείγματα αναφορών: το πλυντήριο που αγοράσατε πριν από 6 χρόνια, έχει ένα ελάττωμα και το ανταλλακτικό που απαιτείται για την επισκευή του είναι πολύ ακριβό. Ή : “Μετά από ένα χρόνο, το λειτουργικό σύστημα του smartphone σας δεν ενημερώνεται πλέον”. Επομένως, η αποτυχία πρέπει να ληφθεί υπό την ευρεία έννοια: είναι πιθανώς οποιοδήποτε πρόβλημα που θα σας απομακρύνει γρήγορα από τη συσκευή σας και θα σας ωθήσει να την αλλάξετε.

Ο Que Chooser εξηγεί ότι αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Πρώτον, για να σας παρέχουμε ατομική βοήθεια και ενδεχομένως να παραπέμψετε την υπόθεση στο δικαστήριο. Η Que Choisir εξηγεί επίσης ότι αυτές οι αναφορές θα πρέπει να την βοηθήσουν να ποσοτικοποιήσει την προγραμματισμένη απαρχαιότητα και να παρέχει συμβουλές για καλύτερες, πιο ισχυρές και ανθεκτικές συσκευές. Και αυτό θα το βοηθήσει να ευαισθητοποιήσει τους κατασκευαστές

Διαβάστε επίσης: 5G – Το UFC-Que Choisir φοβάται ήδη κατάχρηση χειριστή

Για να αναφέρετε μια ελαττωματική συσκευή, απλώς κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου. Στη συνέχεια, το Que Chooser θα προτείνει να συμπληρώσετε δέκα ερωτήσεις σε λίγα λεπτά. Κανένα μέρος δεν απαιτείται αν και έχετε πάντα τη δυνατότητα επισύναψης του τιμολογίου για το ελαττωματικό προϊόν, καθορίζει ο ιστότοπος.

Αναφέρετε ένα κατεστραμμένο προϊόν στον ιστότοπο του UFC Que Choisir