Προβλεπόμενη απαξίωση: η ετικέτα Longtime αναγνωρίζει προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν

Phonandroid : actu Android et High-tech

Για να πολεμήσει την προγραμματισμένη απαρχαιότητα, ο συνεταιρισμός Ethikis ξεκίνησε το 2018 την ανεξάρτητη εταιρεία Longtime. Αυτή η ετικέτα επιτρέπει στους αγοραστές να αναγνωρίζουν προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν με μια ματιά. Μέχρι στιγμής, μόνο τρία προϊόντα έχουν ήδη πιστοποιηθεί.

Η Elsa Lomont και ο Florent Preguesuelo, δύο κάτοικοι της Τουλούζης, κυκλοφόρησαν το 2018 μια ανεξάρτητη ετικέτα με σκοπό να αναδείξουν τα πιο βιώσιμα προϊόντα στην αγορά. Ονομάστηκε “Longtime”, αυτή η ετικέτα ήταν μόλις απονέμεται σε τρία προϊόντα : η ηλεκτρική σκούπα Rowenta Silence Force R064 της μάρκας SEB και οι ανιχνευτές μετάλλων DEUS και ORX από την ομάδα XPlorer.

Διαβάστε επίσης: Προγραμματισμένη απαρχαιότητα – ένας Γάλλος εφευρίσκει τον άφθαρτο εκτυπωτή!

Εδώ είναι το Longtime, η ανεξάρτητη ετικέτα κατά της προγραμματισμένης απαρχαίωσης

Για να αποκτήσετε αυτήν την ετικέτα, τα τρία προϊόντα ήταν ελέγχονται από δύο ανεξάρτητα όργανα ελέγχου, Πιστοποίηση Apave και Περιβάλλον Ecocert. είναι “Δύο φορείς ελέγχου αναγνωρισμένοι για το υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας, τα υψηλά πρότυπα και την εμπειρογνωμοσύνη τους”, εξηγεί ο Ethikis. Χάρη σε αυτήν τη συνεργασία, η εταιρεία διασφαλίζει ότι η Longtime είναι ανεξάρτητη από τις μάρκες και τους διανομείς.

Για να πιστοποιηθούν, έπρεπε να πληρούν το 41 κριτήρια που επέβαλε ο Ethikis. Μεταξύ των κριτηρίων στις προδιαγραφές της Longtime, βρίσκουμε τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, την ποιότητα της εξυπηρέτησης μετά την πώληση, την αξιοπιστία των προσφερόμενων τεχνολογιών, εγγυήσεις που υπερβαίνουν τα ισχύοντα πρότυπα στην Ευρώπη ή τη δυνατότητα επισκευής του καταναλωτή ο ίδιος το αντικείμενο χωρίς να προσφύγει σε επαγγελματία.

“Οι τρεις πυλώνες της ετικέτας έχουν αντοχή, επισκευή / εξυπηρέτηση μετά την πώληση και εγγύηση” εξηγεί η Elsa Lomont, συνιδρυτής του συνεταιρισμού. ” Είτε πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα είτε για ΜΜΕ, η ετικέτα είναι ένα εργαλείο προώθησης για όλους τους Ευρωπαίους κατασκευαστές που δεσμεύονται οικειοθελώς στη διαδικασία, να σχεδιάσουν προϊόντα που είναι βιώσιμα με την πάροδο του χρόνου » προσθέτει ο Florent Preguesuelo, συνιδρυτής της Longtime.

Τα τρία προϊόντα που πιστοποιούνται από την Longtime είναι επομένως δωρεάνεμφανίστε το λογότυπο της ετικέτας σε καταστήματα ή στο Διαδίκτυο. “Βάζοντας το λογότυπο LONGTIME® σε ετικέτες, σε καταστήματα ή στο διαδίκτυο, γνωρίζετε ότι το προϊόν έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί, ότι είναι ανθεκτικό και επισκευάσιμο και ότι έχει εξαιρετικούς όρους εγγύησης” καταλήγει ο Ethikis. Δεύτερον, ο συνεταιρισμός επιθυμεί ανάπτυξη μακράς διάρκειας στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ως υπενθύμιση, α “Δείκτης επισκευαστικότητας” στόχος του οποίου είναι η καταπολέμηση της προγραμματισμένης απαρχαίωσης που θα εφαρμοστεί ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2020 σε υπολογιστές, smartphone και άλλα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Όπως το Longtime, αυτός ο δείκτης που έχει αναπτυχθεί από την κυβέρνηση θα διευκολύνει τους αγοραστές να εντοπίζουν τα πιο ανθεκτικά προϊόντα σε ένα κατάστημα. Τι πιστεύετε για αυτές τις πρωτοβουλίες; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.