Πορτοκαλί: Η Deutsche Telekom σχεδιάζει να συγχωνευθεί με τον πάροχο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Deutsche Telekom θα εξετάσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Orange, αποκαλύπτει ο γερμανικός Τύπος. Όμως, οι δύο ευρωπαίοι φορείς, οι μακροχρόνιοι εταίροι, κινδυνεύουν να συναντήσουν μια σειρά από εμπόδια. Ο Γάλλος χειριστής αρνήθηκε γρήγορα τη φήμη.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα Handelsblatt, η Deutsche Telekom, η κύρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας, εξετάζει επί του παρόντος την ιδέα της συγχώνευσης με την Orange. Αναφέροντας πηγές κοντά στην υπόθεση, το άρθρο το διασφαλίζει “Εσωτερικές εκτιμήσεις” της γερμανικής εταιρείας είναι ακόμη στα σπάργανα. Εάν επιβεβαιωθεί το έργο συγχώνευσης, δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο χειριστές προσπάθησαν να έρθουν μαζί. Οι δύο ομάδες είναι συνεργάτες για πολλά χρόνια. Η Orange και η Deutsche Telekom μοιράζονται κυρίως το δίκτυό τους στην Πολωνία και πρόσφατα ξεκίνησαν ένα κοινό συνδεδεμένο ηχείο, το οποίο ονομάζεται Djingo στη Γαλλία και το Magenta στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση χρονολογούνται από το 2017. Σύμφωνα με μια έκθεση του Reuters που δημοσιεύθηκε στις 27 Νοεμβρίου, η προτεινόμενη συγχώνευση μοιάζει περισσότερο με εξαγορά του Γάλλου φορέα. Η Deutsche Telekom επωφελείται από αποτίμηση χρηματιστηρίου 72 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι μόνο 40 δισεκατομμυρίων για την Orange. Η προοπτική μιας συγκαλυμμένης εξαγοράς θα είχε κρυώσει τον κατεστημένο φορέα εκμετάλλευσης.

Ούτως ή άλλως, ο Handelsblatt λέει ότι το σχέδιο συγχώνευσης αντιμετωπίζει ήδη μια χούφτα μεγάλων, κυρίως πολιτικών, εμποδίων. Η Deutsche Telekom αναμένει από τον επίτροπο ανταγωνισμού της ΕΕ Margrethe Vestager να αντιταχθεί σθεναρά σε μια συγχώνευση αυτού του μεγέθους.

Διαβάστε επίσης: Η Orange έχει προσλάβει 178.000 πελάτες ινών και ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια συνδρομητές

Ο Orange αρνείται το σχέδιο συγχώνευσης

Ένας εκπρόσωπος της Πορτογαλίας ανέβηκε γρήγορα για να αρνηθεί τις πληροφορίες από τη γερμανική εφημερίδα. “Δεν υπάρχει προβληματισμός ή συζήτηση σχετικά με μια συγχώνευση Deutsche Telekom-Orange” διαβεβαιώνει τον εκπρόσωπο σε δελτίο τύπου. Από την πλευρά του, ο γερμανικός γίγαντας παρέμεινε σιωπηλός.

Πηγή: Handelsblatt