Πορτοκαλί εκστρατείες για συγχώνευση φορέων στην Ευρώπη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Orange και 20 άλλοι ευρωπαίοι φορείς εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένων των Deutsche Telekom, BT, Telefonica και Vodafone, ζητούν την ενοποίηση των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη. Σε κοινή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι φορείς εκστρατειών εκστρατειών για τη δημιουργία πρωταθλητών τηλεπικοινωνιών ικανών να ανταγωνιστούν τον αυξημένο ανταγωνισμό από κινεζικές και αμερικανικές εταιρείες.

Μια κοινή επιστολή που υπεγράφη από τους ηγέτες 21 ευρωπαίων φορέων, και μεταδόθηκε από τους συναδέλφους μας από τους Financial Times, παροτρύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενθαρρύνει την ενοποίηση στην Ευρώπη. “Ατομικά, κανένας από αυτούς δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους που έθεσε ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ursula von der Leyen, όσον αφορά την καινοτομία και τις επενδύσεις” διαφωνεί με το δελτίο τύπου. Στην αρχή από την 1η Δεκεμβρίου, η γερμανική Ursula von der Leyen ζήτησε πράγματι από τους φορείς εκμετάλλευσης να καλύψουν την τεχνολογική καθυστέρηση του ξένου ανταγωνισμού.

Την παραμονή της κυκλοφορίας του 5G, οι 21 τηλεπικοινωνίες πιστεύουν ότι δεν θα είναι σε θέση να ταιριάξουν με τις αμερικανικές και κινεζικές ομάδες χωρίς ενίσχυση από την πολιτική σφαίρα. Για την Orange και άλλους, η Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει “Ενεργά στον κατακερματισμό της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών”. Με άλλα λόγια, οι χειριστές πρέπει να συγχωνευτούν προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που επικρατούν στην Ευρώπη. Οι τηλεπικοινωνίες ζητούν ειδικότερα από την Ένωση να χαλαρώσει τους περισσότερους από τους κανόνες που διέπουν την κοινή χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή τη συγχώνευση μεταξύ επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Η Deutsche Telekom σχεδιάζει να συγχωνευθεί με την Orange

Είναι ένα “Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι η ευρωπαϊκή ψηφιακή βιομηχανία ανταγωνιστική σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη παγκόσμια αγορά”. Τέλος, ισχυρίζονται ” ένα σταθερό και βιώσιμο ρυθμιστικό περιβάλλον σε εθνικό επίπεδο, αλλά και δίκαιους και ισορροπημένους κανόνες για τον ανταγωνισμό με τους παγκόσμιους παράγοντες ». Είναι σαφές ότι οι τηλεπικοινωνίες θέλουν τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού στην Ευρώπη να είναι λιγότερο αυστηρή. Εν μέρει λόγω αυτών των κανονισμών, οι συγχωνεύσεις μεταξύ μεγάλων φορέων έχουν αποκλειστεί επί του παρόντος για αρκετά χρόνια. Οι ισχύοντες νόμοι στην Ευρώπη εμποδίζουν τους χειριστές να ανταγωνίζονται με τους Αμερικανούς και τους Κινέζους ανταγωνιστές τους, υπογραμμίζει το σημείωμα μισής λέξης.

Η ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών είναι κατακερματισμένη και μοιράστηκε μεταξύ εκατό διαφορετικών χειριστών. Κατά μέσο όρο, υπάρχουν πράγματι 3 τηλεπικοινωνιακοί φορείς ανά χώρα στην Ευρώπη. Ενώ στην Ασία και την Αμερική, μια χούφτα μεγάλων ομάδων κυριαρχούν σε ολόκληρο τον τομέα. Για να ανταγωνιστούν αυτές τις μεγάλες ομάδες, οι φορείς εκμετάλλευσης στην Ευρώπη λένε ότι είναι σαφώς έτοιμοι να εξετάσουν τη συγχώνευση και να συγκεντρώσουν τα δυνατά τους σημεία.

Πηγή: Financial Times