Πορτοκαλί, δωρεάν, SFR και Bouygues: οι χάρτες κάλυψης τους δεν είναι αρκετά αξιόπιστοι

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι Orange, Free, SFR και Bouygues πρέπει να βελτιώσουν τους χάρτες κάλυψής τους: Ο πρόεδρος της Arcep Sebastien Soriano θα ήθελε τα δεδομένα που παρέχονται από τους φορείς εκμετάλλευσης στον ιστότοπο Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μου επιτύχετε ποσοστό αξιοπιστίας 98% σε σύγκριση με 95% σήμερα. Ο Arcep θα μπορούσε τελικά να αναγκάσει το χέρι των χειριστών.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το 01Net: Ο πρόεδρος του Arcep Sébastien Soriano συμμετείχε στο θερινό πανεπιστήμιο Very High Speed ​​- μια σειρά από σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με την πρόοδο του σχεδίου Very High Speed. Πήρε την ευκαιρία να δώσει ένα συνέδριο στο οποίο συζητήθηκε η αξιοπιστία των χαρτών κάλυψης που διατίθενται στον ιστότοπο. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μου – δημιουργήθηκε από τον Arcep.

Οι χάρτες κάλυψης πορτοκαλί, δωρεάν, SFR και Bouygues δεν είναι αρκετά αξιόπιστοι σύμφωνα με τον Arcep

Στην πραγματικότητα, οι τοπικοί εκλεγμένοι αντιπρόσωποι παρατηρούν τακτικά μια ανεπάρκεια μεταξύ των δεδομένων που παρουσιάζονται στις Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μου και την πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι χάρτες κατασκευάζονται από δεδομένα που παρέχονται από χειριστές. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους χειριστές και η προμήθειά τους στην Arcep είναι προς το παρόν καθαρά δηλωτική. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το 01Net υποστηρίζει ότι αυτά τα δεδομένα βασίζονται σε προσομοιώσεις.

Έτσι, σύμφωνα με τον Sébastien Soriano, η αξιοπιστία αυτών των καρτών είναι επί του παρόντος 95%. Αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά καλό, αλλά λόγω της έκτασης της περιοχής, αυτό σημαίνει επίσης ότι ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μπορεί να δει ενοχλητικά λάθη, ειδικά όταν οι περιοχές φαίνονται καλυμμένες όταν δεν είναι. Ένας πραγματικός πονοκέφαλος, ειδικά όταν πρόκειται για τη συγκέντρωση των προσπαθειών ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: Οπτικές ίνες – Πορτοκαλί, Δωρεάν και SFR δεν αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα, ο Arcep τους ενημερώνει

Έτσι, τονίζοντας ότι “Είναι αδύνατο να επιτευχθεί τέλεια κάρτα” Ο πρόεδρος του Arcep στοχεύει τώρα σε στόχο αξιοπιστίας 98%. Υπάρχουν δύο μοχλοί για αυτό. Πρώτον, η Arcep θα βελτιώσει αυτές τις κάρτες χρησιμοποιώντας πηγές τρίτων όπως δοκιμές ταχύτητας. Ωστόσο, οι φορείς εκμετάλλευσης καλούνται επίσης να παρέχουν πιο αξιόπιστα δεδομένα. Μακροπρόθεσμα, και αν τα πράγματα δεν αλλάξουν, ο Arcep απειλεί την υποχρέωση παροχής πιο αξιόπιστων δεδομένων.

Πηγή: 01Net