Πορτοκάλι: Ο Στέφαν Ρίτσαρντ παραπονιέται να πληρώσει 41% φόρο επί του μισθού του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο διευθύνων σύμβουλος της Orange Stéphane Richard αποκάλυψε στο μικρόφωνο της France Inter το ποσό του μισθού του: 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Αναγνωρίζοντας ότι μπορεί κανείς να σκεφτεί αυτό το ποσό άσεμνο, κέρδισε κάπως πάνω από το 41% ​​των φόρων επί των οποίων φορολογείται. Μην του μιλάτε ειδικά για φορολόγηση στο 90%, καθώς ορισμένοι οικονομολόγοι προτείνουν τα υψηλότερα εισοδήματα.

Συντελεστές: France Inter μέσω Twitter

Αν αναρωτιόσασταν πόσο κερδίζει ο Stéphane Richard, Διευθύνων Σύμβουλος της Orange, έχουμε τώρα πληροφορίες από πρώτο χέρι: σε συνέντευξη στο μικρόφωνο της France Inter από την Léa Salamé την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, αποκάλυψε έτσι ότι κέρδισε 1,6 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος : “Ο μισθός μου πέρυσι είναι 1,6 εκατομμύρια ευρώ και πληρώνω 41% φόρους”, καθορίζει αμέσως το αφεντικό του Orange. Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος τον ρωτάει αν το ποσό αυτό είναι άσεμνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Orange κερδίζει 1,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά έχει “μόνο” 900.000 ευρώ μετά το φόρο

Η απάντησή του: «Μπορούμε να το σκεφτούμε. Δεν είμαι μακράν ο μεγαλύτερος μισθός του νόμου CAC40 […] αλλά βρίσκω ότι σε αυτήν την ιστορία αυτό που λείπει είναι πάντα η φορολογική πτυχή ακριβώς επειδή συγκρίνουμε τα επίπεδα μισθών χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το φόρο. Πληρώνω 41% φόρους », λέει ο Stéphane Richard. Και να στραγγαλίζω: “Είναι ακόμα 700.000 ευρώ ετησίως” !

Λίγο νωρίτερα στη συνέντευξη, η Λέα Σαλαμέ επέστρεψε στο πέρασμα του οικονομολόγου Thomas Piketty στις εγκαταστάσεις της France Inter και η πρότασή του να φορολογήσει τους πλουσιότερους στο 90%. Θα καταλάβετε, αυτή η ιδέα δεν είναι καθόλου για τη γεύση του Stéphane Richard: «Τι κάνει την οικονομία να λειτουργεί; Είναι καινοτομία, είναι το πνεύμα της επιχείρησης … που έχει δημιουργήσει τις μεγαλύτερες εταιρείες σήμερα, οι οποίες έχουν φέρει πρόοδο στην τεχνολογία, νέες υπηρεσίες, κάπου και ατομική ευημερία και σημαντική συλλογική; Αυτοί είναι οι επιχειρηματίες […] το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι ότι θα φορολογηθεί στο 90% εάν πετύχουμε θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα; Τείνω να μην σκέφτομαι ».

Διαβάστε επίσης: Ο Stephane Richard απελευθερώθηκε από τη δικαιοσύνη, παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος του χειριστή

Σύμφωνα με τον Stéphane Richard, η φορολογία των πλουσιότερων δεν είναι η πραγματική συζήτηση. Το στοίχημα σύμφωνα με αυτόν, “Είναι η διαδοχή” : “Η μεγαλύτερη ανισότητα”, εξηγεί, “Πρέπει να γεννηθείς πλούσιος ή να γεννηθείς σε μια φτωχή οικογένεια […] Θα ήμουν πολύ περισσότερο υπέρ της φορολόγησης των κληρονομιών πολύ περισσότερο ». Τι πιστεύετε για τα λόγια του Stéphane Richard; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.