Ποιος χειριστής προσφέρει το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας: Δωρεάν, Πορτοκαλί, SFR ή Bouygues;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 29 Οκτωβρίου 2019 στις 15 ώρες και 44 λεπτά

Το 2019, θα πρέπει να επιλέξετε Orange, Free, SFR ή Bouygues; Μεταξύ κάλυψης και ταχύτητας, δεν είναι πάντα εύκολο να επιλέξετε τον καλύτερο χειριστή. Σε αυτήν την αναφορά, αναλύουμε για εσάς την απόδοση των τεσσάρων Γάλλων φορέων όσον αφορά την κάλυψη και την ταχύτητα.

Συντελεστές: Phonandroid.com

Πώς να επιλέξετε έναν πάροχο κινητού τηλεφώνου; Οι πελάτες που είχαν ήδη προβλήματα με την υπηρεσία μεταπωλήσεων του χειριστή τους το γνωρίζουν: μπορεί γρήγορα να γίνει κόλαση. Σε αυτό το αρχείο, σας δίνουμε τα κλειδιά για να επιλέξετε το δίκτυό σας ανάλογα με την ποιότητα της υπηρεσίας για να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερες δυσάρεστες εκπλήξεις. Σας προτείνουμε επίσης να διαβάσετε τη σύγκριση των προγραμμάτων για κινητές συσκευές, αν ψάχνετε πάνω από όλα για τις χαμηλότερες τιμές.

Πορτοκαλί, δωρεάν, SFR, Bouygues: ποιος έχει την καλύτερη κάλυψη για κινητά;

Η Arcep (Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών) και το ANFR (Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων) δημοσιεύουν τακτικά εκθέσεις σχετικά με την πρόοδο της ανάπτυξης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία.

Δίκτυο GSM (φωνή και SMS)

Για φωνή και SMS, τα Orange, SFR, Bouygues και Free καλύπτουν τουλάχιστον 99% τουλάχιστον σε σύγκριση με τον πληθυσμό. Αν ενδιαφερόμαστε περισσότερο για την επιφάνεια – για παράδειγμα για να αποφύγουμε να είμαστε σε “λευκές περιοχές” χωρίς δίκτυο – η Bouygues Telecom είναι ελαφρώς πίσω με κάλυψη 93%, έναντι 97% δωρεάν και SFR και 98% για πορτοκαλί .

Δωρεάν καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας Orange SFR Bouygues

Δίκτυο 3G

Για 3G, Orange, SFR και Bouygues Telecom όλα έχουν ποσοστό κάλυψης άνω του 99% του πληθυσμού. Δωρεάν είναι 96%. Όσον αφορά την επιφάνεια, είμαστε στο 98% για το Orange, το 96% για το SFR και το 92% για το Bouygues. Το Free αποδίδει λίγο λιγότερο με κάλυψη μόλις 83%.

Δωρεάν καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας Orange SFR Bouygues

Δίκτυο 4G

Το δίκτυο 4G είναι συχνά αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους χρήστες. Το Free Mobile καλύπτει τώρα το 90% του πληθυσμού με 4G, και ως εκ τούτου έχει κερδίσει 8 από τις αρχές του 2018. Από την πλευρά του, το SFR έχει αυξηθεί στο 97% της κάλυψης 4G του πληθυσμού και έχει ξεπεράσει τους Bouygues, που είναι 96%. Η Orange παραμένει ηγέτης με ποσοστό 98%.

5G δίκτυο

Οι εμπορικές προσφορές των φορέων δεν είναι ακόμη εκεί. Η Orange στοχεύει στο παράθυρο 2020 για την έναρξη των πρώτων προσφορών συνδρομής. Προς το παρόν, οι λίγες δεκάδες ενεργοποιημένες κεραίες είναι μόνο σε πειραματική βάση.

Διαβάστε επίσης: 5G – όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δίκτυο του μέλλοντος

IPhone 11 Pro Max και Galaxy S10 +
IPhone 11 Pro Max και Galaxy S10 + / Credits: Phonandroid

Αριθμός ενεργών ιστότοπων ανά χειριστή

Ένα άλλο στοιχείο για τη μέτρηση της ποιότητας ενός δικτύου και των επενδυτικών προσπαθειών των χειριστών, ο αριθμός των ενεργών ιστότοπων – με άλλα λόγια ο αριθμός των θέσεων όπου οι χειριστές έχουν ενεργοποιήσει μια κεραία. Εδώ είναι η αξιολόγηση της ανάπτυξης 4G αυτών των ιστότοπων που έχει εγκριθεί από το ANFR:

 • Πορτοκάλι : 19.851 ιστότοποι
 • SFR : 17.946 ιστότοποι
 • Bouygues Telecom : 17.560 ιστότοποι
 • δωρεάν κινητό : 13.246 ιστότοποι

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των εγκεκριμένων ιστότοπων για κάθε χειριστή και τη συχνότητα, ανατρέξτε στον παρακάτω πίνακα. Μην διστάσετε να δείτε ποιες συχνότητες είναι συμβατές με το smartphone σας και ποια είναι η πιο συμφέρουσα για εσάς.

Συχνότητες 700 MHz (B28) 800 MHz (B20) 1800 MHz (B3) 2100 MHz (B1) 2600 MHz (B7)
Πορτοκάλι 78 18781 13188 3494 9733
SFR 2 17966 12516 3564 7080
Bouygues Telecom 1573 17575 11891 2123 6536
δωρεάν κινητό 5781 0 14674 0 14862

Ποιος χειριστής είναι ο πρωταθλητής ταχύτητας;

Το nerf δημοσιεύει τακτικά τις βαθμολογίες στις οποίες βασίζαμε. Ακολουθούν οι βαθμολογίες 2G / 3G / 4G nerf στο πρώτο εξάμηνο του 2019:

1. Πορτοκαλί

Πορτοκάλι κατατάχθηκε ως το καλύτερο δίκτυο διαδικτύου για κινητά το πρώτο εξάμηνο του 2019 από το nPerf. Όσον αφορά το κινητό Διαδίκτυο, δεν έχει ισοδύναμο. Το πορτοκάλι έχει έτσι:

 • Καλύτερη ταχύτητα κατερχόμενης ζεύξης: 47,49 Mb / s (σε σύγκριση με 40,11 Mb / s κατά την προηγούμενη μέτρηση)
 • Καλύτερη ταχύτητα ανάντη: 10,94 Mb / s (σε σύγκριση με 10,19 Mb / s)
 • Ένας από τους καλύτερους χρόνους καθυστέρησης: 50,44ms (έναντι 54,95ms)
 • Βέλτιστος δείκτης απόδοσης στην πλοήγηση: 68,59% (έναντι 70,14%)
 • Δείκτης καλύτερης απόδοσης ροής: 84,74% (έναντι 82,24%)

2. Bouygues Telecom

Μπούγκους κατατάσσεται συχνά στη δεύτερη θέση για την ποιότητα του δικτύου και τις ταχύτητές του. Σύμφωνα με το nPerf, ο χειριστής προσφέρει απόδοση πολύ κοντά στο Orange, εκτός από τους ρυθμούς ροής. Ωστόσο, οι τελευταίες αυξάνονται συνεχώς.

3. SFR

Στην τρίτη θέση, ο φορέας εκμετάλλευσης προσφέρει καλύτερες ταχύτητες κατερχόμενης ζεύξης και ανερχόμενης ζεύξης και καλύτερο ρυθμό σύνδεσης 4G + από τον Bouygues.

Η κατάσταση μπορεί να είναι διαφορετική στον τόπο κατοικίας σας

Το πορτοκαλί είναι ο καλύτερος χειριστής είτε από άποψη κάλυψης δικτύου (πληθυσμός ή επιφάνεια) είτε από ταχύτητες. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό είναι ένα γενικό εύρημα. Δυστυχώς, θα μπορούσατε να πέσετε σε μια από τις σπάνιες ζώνες που καλύπτεται άσχημα ή καθόλου από τον ιστορικό ISP.

Ξαφνικά, για να γνωρίζετε πραγματικά εάν αυτός ή αυτός ο φορέας είναι κατάλληλος για εσάς, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβετε αξιόπιστες πληροφορίες κάλυψης σχετικά με τον τόπο κατοικίας σας, την εργασία ή / και τις διακοπές σας. Για αυτό, το Arcep προσφέρει έναν διαδραστικό χάρτη της Γαλλίας.

Για μια γρήγορη αναζήτηση, απλώς πληκτρολογήστε το όνομα της πόλης σας στη γραμμή αναζήτησης επάνω δεξιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε τον χειρισμό για κάθε χειριστή, ο οποίος θα επιλεγεί κάτω δεξιά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ Φωνή και SMS και Κινητό Διαδίκτυο. Σε αυτήν την τελευταία ενότητα, είναι δυνατή η ταξινόμηση κατά 3G ή 4G. Στη συνέχεια, το εργαλείο δείχνει την ποιότητα του καλύμματος με έναν χρωματικό κωδικό: όσο πιο σκούρο, τόσο καλύτερο:

 • Πολύ καλή κάλυψη
 • Καλή κάλυψη
 • Περιορισμένη κάλυψη

Ποιος χειριστής λοιπόν είναι ο καλύτερος για εσάς;