Ποιος τρέχει πραγματικά το Huawei;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 7 Αυγούστου 2019 στις 22 ώρες και 36 λεπτά

Η Huawei είναι ένα αίνιγμα για κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζουν την κινεζική ομάδα ως απειλή που πρέπει να ανταποκριθεί στις εντολές του Πεκίνου, ενώ η τελευταία διασφαλίζει ότι είναι εντελώς ανεξάρτητη. Σε ένα γράφημα, η Huawei εξηγεί ποιος κατέχει την εταιρεία, ποιος τη διαχειρίζεται και πώς λειτουργεί προκειμένου να αφαιρέσει ορισμένες γκρίζες περιοχές.

huawei

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να υπονομεύσουν τη φήμη της Huawei, η ομάδα ξεκίνησε ένα minisite για να εξηγήσει πώς λειτουργεί η εταιρεία και σε ποιον ανήκει πραγματικά. Ένας τρόπος για να ανταποκριθείτε στις φαντασιώσεις ορισμένων. «Όλοι πιστεύουν ότι γνωρίζουν καλύτερα από άλλους. Εδώ θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τυχόν παρανοήσεις για πάντα, εξηγώντας σε εσάς ακριβώς ποιος κατέχει, διαχειρίζεται και κυβερνά τη Huawei »., εξηγεί ο κατασκευαστής.

Ποιος κατέχει τη Huawei;

Πρώτη ερώτηση: ποιος κατέχει τη Huawei; Η κινεζική κυβέρνηση; Χρηματοοικονομικά ιδρύματα; Κοινοπραξίες; Τίποτα τέτοιο. Ο όμιλος ανήκει κατά 100% στους υπαλλήλους του, οι οποίοι είναι επίσης μέτοχοι της εταιρείας τους. Ένα σύστημα τέθηκε σε εφαρμογή το 2003 και εξακολουθεί να ισχύει σήμερα. Και που του επιτρέπει να αντέχει καταιγίδες όπως βιώνει αυτή τη στιγμή. Επομένως, η Huawei δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Εάν συνέβαινε αυτό, η ανακοίνωση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της θα πυροδότησε ένα οικονομικό παλιρροϊκό κύμα.

Το 2018, υπήρχαν 96.768 άτομα που κατέχουν μετοχές στην Huawei: 93.528 τρέχοντες υπάλληλοι (88,94% των μετοχών), 3.240 πρώην εργαζόμενοι (10,05% των μετοχών) και Ren Zhengfei (1,01% μετοχές), Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Huawei το 1987.

Ποιος διαχειρίζεται το Huawei;

Τότε ας πάμε ομαδική λειτουργία, που είναι λίγο ξεχωριστό. Τα στελέχη και τα στελέχη της Huawei αναφέρονται συχνά σε άρθρα από το PhonAndroid και έχετε δει ότι σε αντίθεση με πολλές άλλες μάρκες (Tim Cook για Apple, Carl Pei και Pete Lau για OnePlus …), είναι δύσκολο να επισημανθεί ένα ή δύο δημόσια πρόσωπα για την εκπροσώπηση της εταιρείας.

Αυτό προέρχεται από το οργανόγραμμα της Huawei, το οποίο δεν θέτει ένα άτομο πάνω από όλα τα άλλα και δίνει υψηλές ευθύνες σε πολλά μέλη. Το καλύτερο σύμβολο αυτού του συστήματος είναι το γεγονός ότι υπάρχει τρεις εκτελεστικοί διευθυντές, και ότι η έδρα του μεγάλου αφεντικού, δεδομένου ότι χρειάζεται ακόμη ένα, περιστρέφεται μεταξύ αυτών των τριών ατόμων ακολουθώντας ένα πολύ ακριβές πρόγραμμα. Ο ιδρυτής Ren Zhengfei είναι ένας από αυτούς, αλλά συνήθως ήταν πολύ διακριτικός. Ήταν επίσης σχεδόν ανύπαρκτος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προτού έπρεπε να ανεβάσει πρόσφατα για να υπερασπιστεί την ομάδα του ενάντια στις επανειλημμένες επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και τις κατηγορίες κατασκοπείας και συμπαιγνίας με τις κινεζικές αρχές. Πριν από τους τελευταίους μήνες, για παράδειγμα, ίσως έχετε ακούσει πολύ περισσότερα για τον Richard Yu από τον Ren Zhengfei.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei κατηγορείται ότι έχει δεσμούς με το στρατό: τι γίνεται με την Google και τη Microsoft;

Αυτό είναι για την κορυφή του καλαθιού. Ανάντη, όλοι οι μέτοχοι ψηφίζουν εκπροσώπους. Ένα μέρος αντιπροσωπεύει μια ψήφο. Εκλέγεται επομένως επιτροπή. Αυτό στη συνέχεια εκλέγει ένα Διοικητικό συμβούλιο αφενός (το υψηλότερο όργανο που είναι υπεύθυνο για την εταιρική στρατηγική, τις λειτουργίες, τη διαχείριση και την ικανοποίηση των πελατών), και α εποπτική επιτροπή αφετέρου στην αντιστάθμιση. Ο ρόλος του είναι να επιβλέπει το διοικητικό συμβούλιο και τη διοίκηση, καθώς και την επιχειρησιακή κατάσταση και την οικονομική κατάσταση της Huawei. Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο επιλέγει επτά στελέχη: τέσσερις αναπληρωτές διευθυντές και τους τρεις εκτελεστικούς διευθυντές για τους οποίους μιλήσαμε παραπάνω. Μην διστάσετε να ρίξετε μια ματιά στο infographic Huawei που προσφέρεται στο τέλος του άρθρου για να δείτε πιο καθαρά.

Η Huawei είναι ανεξάρτητη

Εν κατακλείδι, η Huawei θέτει ένα στρώμα στην ανεξαρτησία της. «Η Huawei είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει 100% στους υπαλλήλους της. Κανένας κυβερνητικός οργανισμός ή εξωτερικός οργανισμός δεν διαθέτει μετοχές στην Huawei », είναι σφυρηλατημένο, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διασφαλίζουν ότι ο όμιλος έχει λάβει οικονομική βοήθεια από την κινεζική εκτελεστική εξουσία.

Ένας από τους φόβους είναι επίσης ότι ακόμη και αν η Huawei δεν είναι κοντά στην κινεζική κυβέρνηση, η ομάδα δεν θα έχει νομικά το δικαίωμα να αρνηθεί να τη βοηθήσει ή να της παράσχει εμπιστευτικά δεδομένα, εάν του ζητηθεί. Ένας νόμος ψηφίστηκε το 2017 που απαιτεί από τις κινεζικές εταιρείες να συνεργάζονται με αρχές ως μέρος μιας εθνικής προσπάθειας πληροφοριών. Σε συνέντευξή του στους Financial Times τον Ιούλιο του 2019, ο Ren Zhengfei διαβεβαίωσε ότι η Huawei δεν θα παράσχει ποτέ τα δεδομένα των χρηστών της ακόμη και υπό απειλή. “Θα προτιμούσα να πεθάνω”, τότε είχε δηλώσει.

διάγραμμα ροής huawei

Πηγή: Huawei