Ποιος κάνει τις καλύτερες φωτογραφίες μεταξύ του Google Pixel 4 και του Pixel 3

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 ώρες 03 λεπτά

Ενώ η Google ήταν ικανοποιημένη με έναν μόνο αισθητήρα στο πίσω μέρος των smartphone της, το Pixel 4 καινοτομεί με έναν διπλό αισθητήρα φωτογραφιών. Ποιο μας οδηγεί σε μια απλή ερώτηση: Είναι αρκετά τα άλλα τσιμπήματα στο μέρος της φωτογραφίας αρκετά ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης του Pixel 3;

Το Pixel 4 φτάνει στη Γαλλία με ένα ολοκαίνουργιο τμήμα φωτογραφίας και, ειδικότερα, έναν διπλό αισθητήρα στο πίσω μέρος της συσκευής. Νέο στην Google, φυσικά, αλλά όχι πραγματικά επαναστατικό, στο βαθμό που ο ανταγωνισμός από την πλευρά του έχει ήδη ξεκινήσει για τη διάδοση των αισθητήρων.

Ακόμα κι αν μπορούμε να δούμε ότι η Google συχνά υστερεί, ο κατασκευαστής προσφέρει ωστόσο μία από τις πιο αποτελεσματικές και σχετικές θεραπείες λογισμικού που είναι διαθέσιμες. Απόδειξη αυτού είναι ο «βασιλιάς της φωτογραφίας» που κυκλοφόρησε το Pixel 3 πέρυσι, ο οποίος παρουσίασε αυτήν την αριστεία με τον πιο όμορφο τρόπο με μια νυχτερινή λειτουργία πάνω από τα υπόλοιπα, μια τέλεια ευκρίνεια και μια μάλλον πιστή χρωματομετρία.

Το Pixel 4 φτάνει ένα χρόνο αργότερα, έχοντας αναλάβει το ευγενές και βαρύ καθήκον να διαιωνίσει την παράδοση. Όχι με χιονοστιβάδα τριών, τεσσάρων ή πέντε “ματιών” όπως θα περίμενε κανείς, αλλά με δύο μόνο αισθητήρες.

Σταθεροποιημένοι με υβριδικό τρόπο (οπτικοί + ηλεκτρονικοί), αυτοί οι αισθητήρες είναι, ως επί το πλείστον, ευρεία γωνία 12,2 megapixel που ανοίγει σε f / 1,7 – ισοδύναμη με 28 mm – και δευτερεύουσα – ισοδύναμη με 45 mm – των 16 megapixel που προσφέρει οπτικό ζουμ x2 και το οποίο ανοίγει στο f / 2.4.

Εστιάσαμε λοιπόν στην αξιολόγηση και τον έλεγχο του φωτογραφικού μέρους αυτών των νέων smartphone που μοιράστηκαν την ίδια διαμόρφωση. Στη συνέχεια, αντιταχθήκαμε σε αυτό το νέο Pixel 4 στον προκάτοχό του, το Pixel 3, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα ως αναφορά στο ζήτημα και το οποίο, παρεμπιπτόντως, κατάφερε πρόσφατα να κυριαρχήσει στο OnePlus 7T και στον τριπλό αισθητήρα του.

Διπλή έκθεση

Μία από τις κύριες νέες δυνατότητες του Google Pixel 4 έγκειται στην επιλογή που προσφέρεται στον χρήστη να μπορεί να απεμπλέκει χειροκίνητα τη φωτεινότητα και την αντίθεση κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω παράδειγμα, είναι επομένως ευκολότερο για αυτόν να διαχειριστεί έναν οπίσθιο φωτισμό αυξάνοντας το φως. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο τέλος της ημέρας και αποκαλύπτει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες με το Pixel 4, χωρίς συμβιβασμούς στην αντίθεση. Συνοψίζοντας, βρίσκουμε πάντα τις πιο σκοτεινές περιοχές εκεί, αλλά η σκηνή είναι γενικά καλύτερη.

Google Pixel 4
Google Pixel 3

Έγχρωμο φως

Η λήψη φωτογραφίας ενός θέματος ή μιας σκηνής που φωτίζεται από χρωματιστό φως είναι πάντα μια επικίνδυνη άσκηση. Αφού αναλύσει τη σκηνή σε λογισμικό, το Pixel 3 τείνει να αφαιρέσει το χρώμα που διαχέεται από τον φωτισμό. Στη σκηνή κάτω από τα έπιπλα είναι λευκό αλλά ο φωτισμός είναι ροζ. Μπορούμε να δούμε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι πραγματικά πειστικό, τόσο με το Pixel 4 όσο και με το Pixel 3.

Όταν ο πρώτος προσπαθεί να διαγράψει το χρώμα που προβάλλεται από τον φωτισμό με μια μάλλον θαμπή απόδοση, πολύ διαφορετική από την πραγματική σκηνή, η δεύτερη κάνει λίγο καλύτερα και δεν πέφτει σε αυτήν την παγίδα. Το ροζ φως παραμένει πολύ έντονο. Οι κορμοί εμφανίζονται σχεδόν πορτοκαλί, πράγμα που δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Google Pixel 4
Google Pixel 3

Χρωματομετρία

Όσον αφορά την χρωματομετρία, το Pixel 4 και το Pixel 3 έχουν περίπου ισοδύναμα χαρακτηριστικά με ικανοποιητική απόδοση που αντανακλά την πραγματικότητα αρκετά καλά. Και ενώ είναι κρίμα που το Pixel 3 παράγει λίγο πολύ κορεσμό, προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες μέσω πιο έντονης αντίθεσης.

Google Pixel 4
Google Pixel 3

ισορροπία του λευκού χρώματος

Στις δύο λήψεις που ακολουθούν, μπορούμε να διακρίνουμε μια διαφορά στο χρώμα της πρόσοψης του κτιρίου, μεταξύ του Pixel 4 και του Pixel 3.

Παρόλο που το πρώτο δεν παράγει ένα πραγματικά καθαρό λευκό, έχοντας την τάση να ζεσταθεί το χρώμα, το δεύτερο (Pixel 3) είναι πιο ακριβές σε αυτό το σημείο με, για παράδειγμα, έναν πιο μπλε ουρανό στο πάνω μέρος της υποδοχής. θέα.

Google Pixel 4
Google Pixel 3

Ενώ το Pixel 4 τείνει να φωτίζει τις φωτογραφίες πάρα πολύ, αυτή η λειτουργία μπορεί μερικές φορές να παράγει ένα σχετικό αποτέλεσμα. Στην πρώτη φωτογραφία παρακάτω, μπορούμε να δούμε ότι η ισορροπία λευκού είναι τέλεια και ότι η συνολική απόδοση είναι καλή. Το μπλε της πρόσοψης, από την άλλη πλευρά, είναι ελαφρύτερο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Όσο για το Pixel 3 (δεύτερη φωτογραφία παρακάτω), μπορούμε να παρατηρήσουμε μια ισορροπία λευκού που τείνει σαφώς να είναι κίτρινο.

Google Pixel 4
Google Pixel 3

Το ελάττωμα ζουμ

Παρατηρήσαμε ένα πρόβλημα προσαρμογής με τον τηλεφακό του δεύτερου αισθητήρα με τον οποίο είναι εξοπλισμένο το Pixel 4 επειδή πέρα ​​από τη μεγέθυνση 1,8x, η συσκευή αλλάζει αυτόματα σε αυτό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της ισορροπίας λευκού και την απώλεια συνέπειας. Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, το δάπεδο (παρκέ) είναι πολύ πιο κορεσμένο με τον κύριο αισθητήρα χωρίς ζουμ (φωτογραφία 1) από ό, τι με τον δευτερεύοντα αισθητήρα με ζουμ (φωτογραφία 2) και με την πρώτη ματιά, την απόδοση της δεύτερης φωτογραφίας φαίνεται πιο ρεαλιστική.

Αφού αποκάλυψε αυτό το συγκεκριμένο σημείο στην Google κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Pixel 4, ο κατασκευαστής μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα λογισμικού που θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω μιας ενημέρωσης. Αυτή η πιθανή ενημέρωση δεν έχει ακόμη προσφερθεί.

Google Pixel 4
Google Pixel 3

Οπτικό ζουμ έναντι ψηφιακό ζουμ

Αφού συγκρίναμε το ψηφιακό ζουμ του Pixel 3 με το οπτικό ζουμ του Pixel 4, σε x2 για καθένα από αυτά, μπορούμε να δούμε ότι τα αποτελέσματα παρουσίασαν δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Με το Pixel 3, η απόδοση της πρόσοψης στο παρασκήνιο γίνεται καλύτερα σεβαστή, ενώ, κατά τη γνώμη μας, είναι πολύ ζεστή με το Pixel 4. Όπως μπορούμε να δούμε στη φωτογραφία που τραβήχτηκε με το τελευταίο, τα φύλλα παράγουν ένα σχεδόν ανακλαστικό αποτέλεσμα, το οποίο φαίνεται να είναι συνέπεια της φωτεινότητας της σκηνής.

Google Pixel 4
Google Pixel 3

Αυτόματη φωτεινότητα

Στην επόμενη λήψη, η αυτόματη λειτουργία φωτεινότητας του Pixel 4 φέρνει ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα ενισχύοντας ολόκληρη τη σκηνή και, συγκεκριμένα, το μωσαϊκό που αποτελεί το φαντάσμα. Η απόδοση είναι καλύτερη από αυτήν που επιτυγχάνεται με το Pixel 3 (δεύτερη φωτογραφία), πιο σκοτεινή λόγω ελαφρού οπίσθιου φωτισμού. Το Pixel 3 επίσης δεν υποφέρει από τη σύγκριση όσον αφορά το κέρδος λεπτομέρειας των κόκκινων συνδέσμων τζακιού (αριστερά, πάνω).

Google Pixel 4
Google Pixel 3

Λειτουργία πορτρέτου

Σε κατακόρυφη λειτουργία, το Pixel 4 είναι πολύ καθαρά πάνω από τον προκάτοχό του, καταφέρνει να συλλάβει το λουλούδι στο σύνολό του – συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και του στελέχους – τέλεια, ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στην περιοχή εστίασης. ακριβές. Σημειώνουμε επίσης ότι η αντίθεση μετριέται περισσότερο από ότι με το Pixel 3 που προσφέρει λιγότερη λεπτομέρεια στα πέταλα και μειωμένη ανακούφιση. Με το τελευταίο, βλέπουμε το λουλούδι και μόνο το λουλούδι.

Google Pixel 4
Google Pixel 3

Selfies

Περιέργως, οι selfies αντιστρέφονται με το Pixel 4. Το άγαλμα στο παρασκήνιο ήταν στην πραγματικότητα από την άλλη πλευρά, όπως φαίνεται στο πλάνο που τραβήχτηκε με το Pixel 3. Όσον αφορά την χρωματομετρία, το Pixel 4 κάνει πολύ καλύτερα με, για παράδειγμα, μια καλύτερη απόδοση του δέρματος, λιγότερο θαμπή και πιο φυσική και πιο ροζ από το Pixel 3, ή τραβά λίγο περισσότερο προς κίτρινος.

Pixel 4
Pixel 3

Νυχτερινή λειτουργία

Στη νυχτερινή λειτουργία, τα δύο μοντέλα Pixel παράγουν λήψεις περίπου ίσης ποιότητας με πολύ μικρή διαφορά. Ωστόσο, υπάρχει μια ανισότητα μεταξύ των ισορροπιών λευκού, η οποία τείνει προς το πράσινο με το Pixel 3 και το κόκκινο με το Pixel 4. Ο τελευταίος κατανοεί επίσης καλύτερα τον γενικό ορισμό στην περίπτωση μιας πολύπλοκης σκηνής, καθώς και μακρινών φώτων. Στην πρώτη φωτογραφία (Pixel 4) η εικόνα είναι απόλυτα ευανάγνωστη, ανεξάρτητα από το σχέδιο, ενώ στη δεύτερη (Pixel 3), τα κτίρια στο προσκήνιο είναι λιγότερο.

Google Pixel 4
Google Pixel 3

Φωτογραφία των φύλλων στο σκοτάδι

Οι παρακάτω φωτογραφίες αντιπροσωπεύουν φύλλα κισσού που λαμβάνονται σε σχεδόν πλήρες σκοτάδι, με τη μόνη πηγή φωτός να είναι κυρίως κίτρινος δημόσιος φωτισμός και αρκετά μακριά. Η λήψη που τραβήχτηκε με το Pixel 4 είναι πιο ρεαλιστική από εκείνη που λαμβάνεται με το Pixel 3. Το τελευταίο προσφέρει ένα αποτέλεσμα λιγότερο πλούσιο σε αποχρώσεις, ειδικά στα λευκά, λόγω του γεγονότος ότι αναγκάζει το βασικό κίτρινο κυρίαρχο στο λογισμικό. για να καταλήξετε με ένα κενό.

Google Pixel 4
Google Pixel 3

Συμπέρασμα: Pixel 3 ή Pixel 4;

Αν και μπορεί να είναι τρομερή στις περισσότερες περιπτώσεις, το Pixel 4 δεν μπορεί ωστόσο να ονομαστεί το τέλειο φωτοφόρο. Ο προκάτοχός του το Pixel 3 ταιριάζει ακόμη και με κάποιους τρόπους.

Το Pixel 4 έχει μια εξαιρετική λειτουργία πορτρέτου και μια επιλογή διπλής έκθεσης που μπορεί να σώσει λήψεις που θα είχαν απλώς χάσει με ένα άλλο smartphone.

Γενικότερα, επωφελείται κυρίως από την τεχνογνωσία της Google στον τομέα της φωτογραφίας, ακόμη και αν είναι ακόμη πιθανό να συζητηθεί η ισορροπία του λευκού – μερικές φορές τέλεια – και το ζουμ που τροποποιεί αυτήν την ισορροπία λευκού.

Όμως, ενώ δεν είναι τέλειο, είμαστε βέβαιοι ότι το Pixel 4 έχει ό, τι χρειάζεται για να κυριαρχήσει σε έναν μεγάλο αριθμό smartphone υψηλής τεχνολογίας με κεφάλι και ώμους κατά το επόμενο έτος.