Πληρωμή χωρίς επαφή: υπάρχει κίνδυνος απάτης με τραπεζική κάρτα στην παραλία;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Είναι καλοκαίρι, απολαμβάνουμε την παραλία, πρέπει φυσικά να χαλαρώσουμε, αλλά χωρίς να ξεχνάμε να παραμένουμε σε εγρήγορση. Ένας επίτροπος της εθνικής αστυνομίας προειδοποιεί για έναν νέο τύπο απάτης: οι χάκερ χρησιμοποιούν ένα τερματικό ανεπαφικών πληρωμών, το οποίο προσεγγίζουν διακριτικά τις τσάντες στην παραλία, με την ελπίδα να χρεώσουν κάρτες πληρωμών χωρίς επαφή.

εύρος

Ένας νέος τύπος απάτης μαίνεται στις γαλλικές παραλίες, προειδοποιεί ο εθνικός αστυνομικός επίτροπος Frédéric Le Pollozec, που αναφέρεται στην εφημερίδα Nice-Matin. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα άτομα χρησιμοποιούν τερματικά ανέπαφων πληρωμών (TPE) και πηγαίνουν στην παραλία. Εγκαθίστανται πολύ κοντά σας με το πρόσχημα μιας πολυσύχναστης παραλίας και μόλις δεν είστε πλέον προσεκτικοί (υπνάκο , κολύμπι, χιονοπέδιλα …), πλησιάζουν στον τερματικό σταθμό με μια τσάντα που μένει στην άκρη, ελπίζοντας ότι υπάρχει μια τραπεζική κάρτα. Και voila.

Πληρωμή χωρίς επαφή: όλο και περισσότερες απάτες, αλλά παραμένουν οριακές

Μια απάτη στην οποία αρχίζουμε “Για να δείτε την ανάπτυξη”, εξηγεί ο επίτροπος στον Παρισινό, ο οποίος παραδέχεται ότι είναι προς το παρόν ακόμα “Οριακού φαινομένου”. Η περίοδος θέλει η ειδοποίηση να εκδοθεί για τις παραλίες, αλλά άφησε να γίνει γνωστό ότι όλες οι περιοχές με πολλούς ανθρώπους, όπου η εγγύτητα με άλλους δεν είναι ασυνήθιστες, είναι πιθανό να εκμεταλλευτούν πειρατές. Αναφέρει κυρίως τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Διαβάστε επίσης: Πληρωμή χωρίς επαφή μέσω smartphone: στη Γαλλία, είναι μια αποτυχία

Αν λοιπόν πρέπει να είστε προσεκτικοί, δεν έχει νόημα να μετατραπεί σε παράνοια. Ήδη, τα σχετικά ποσά είναι περιορισμένα. Υπάρχει όριο 30 ευρώ για κάθε συναλλαγή, με γενικά ένα όριο 100 ευρώ για πολλές συνεχόμενες συναλλαγές. Επιπλέον, είναι σχεδόν απαραίτητο η τραπεζική κάρτα να είναι κολλημένη στο TPE για να λειτουργήσει αυτό. Τις περισσότερες φορές, οι κλέφτες δεν θα φτάσουν πουθενά εάν η κάρτα είναι τακτοποιημένη. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συσκευής ακολουθείται αυστηρά από τις αρχές. Μια πηγή της αστυνομίας εξήγησε στο CheckNews πριν από μερικούς μήνες ότι τα τερματικά πληρωμής “Έχουν εντοπιστεί” και ότι υπάρχει η δυνατότητα εύκολης ανίχνευσης στον ιδιοκτήτη.

Πηγή: Nice-Matin