Περίπτωση Huawei: από τον Αύγουστο του 2019 ενημερώσεις ασφαλείας μέσω της πλατφόρμας Open Source;

Η Huawei επεκτείνει την πρωτοβουλία να αποκτήσει τα ακουστικά Freebuds 3 ως δώρο με το νέο P40 Lite

Η υπόθεση Huawei συνεχίζεται μετά την απαγόρευση των ΗΠΑ που ώθησε την Google να αναστείλει την άδεια Android. Τώρα, σύμφωνα με μερικές φήμες, από τις 19 Αυγούστου 2019 η Huawei θα μπορούσε να ξεκινήσει τη διαχείριση ενημερώσεων ασφαλείας μέσω της πλατφόρμας Open Source.

Σύμφωνα με φήμες, η Huawei έχει διασφαλίσει και πάλι ότι υπηρεσίες όπως το Google Play, το Gmail και οι Χάρτες Google, καθώς και οι ενημερώσεις ασφαλείας του Google Play Protect, θα συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά σε όλες τις συσκευές Huawei που είναι εξοπλισμένες με λειτουργικό σύστημα Android που έχουν οι πελάτες ήδη αγοράσει ή θα αγοράσει.

Όλοι οι χρήστες με συσκευές Huawei, επομένως, θα πρέπει να γσυνεχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει και θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο κατάστημα για λήψη νέων χωρίς προβλήματα.

Huawei Open Source

Ο άγνωστος παράγοντας αφορά όλες τις συσκευές Huawei που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά την απαγόρευση του Υπουργείου Εμπορίου των Η.Π.Α. Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, από τις 19 Αυγούστου 2019 (ημερομηνία λήξης της προσωρινής άδειας), η Huawei θα μπορούσε να διαχειριστεί ενημερώσεις μέσω της πλατφόρμας Open Source, για όλες τις συσκευές στην αγορά.

Πιστεύεται, αυτή τη στιγμή, ότι αυτή η επιχείρηση δεν πρέπει να επηρεάζει τη λειτουργικότητα των συσκευών του κινέζου κατασκευαστή.

Ένα δεύτερο άγνωστο αφορά αντί για τις μελλοντικές εκδόσεις του Android. Όπως είναι γνωστό, μετά την εκτεταμένη διάδοση του Android Pie, η κοινότητα και οι κατασκευαστές εργάζονται ήδη στο νέο λειτουργικό σύστημα Android Q. Η μοίρα της Huawei από αυτή την άποψη δεν είναι ακόμα σαφής. Δεν είναι ακόμη δυνατό να προσδιοριστεί εάν ο κινέζος κατασκευαστής θα είναι σε θέση να προσφέρει αυτήν την έκδοση στους πελάτες του, τρέχοντος ή μέλλοντος.

Υπό αυτήν την έννοια, έχουν συζητηθεί πολλά για την πιθανή δημιουργία ενός ιδιόκτητου λειτουργικού συστήματος που θα αντισταθμίζει την αναστολή των αδειών Android από την Google. Προς το παρόν, το μόνο επίσημο στοιχείο αντιπροσωπεύεται από διεθνές σήμα κατατεθέν στο EUIPO, αλλά θα φαινόταν αρκετά.

Η παραπάνω εικόνα αντιπροσωπεύει την καταχώριση εμπορικού σήματος Huawei Ark OS Στο το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το έργο μοιάζει με αυτό ενός νέου λειτουργικού συστήματος, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί η ευρωπαϊκή ονομασία του Χονγκνγκ, έχει ήδη εγγραφεί πέρυσι στην Κίνα.

Για να είμαστε ακριβείς, πρέπει να σημειωθεί ότι η προσωρινή άδεια που ελήφθη από την Huawei προκάλεσε τη διακοπή των προμηθειών έως τις 19 Αυγούστου 2019, με σκοπό τη διαφύλαξη των κατόχων συσκευών Huawei και των εταιρειών που ασχολούνται με εμπορικές σχέσεις. Σαφώς, δεν αποκλείεται ότι το ίδιο μπορεί να επεκταθεί στο τέλος των τριών μηνών που αρχικά ορίστηκαν, παρέχοντας στην Huawei περισσότερο χώρο για ελιγμούς και όσον αφορά τις ενημερώσεις.

Για να λαμβάνετε πολλές ειδήσεις και χρήσιμες συμβουλές ειδικά για τον κόσμο της τηλεφωνίας, είναι δυνατόν εγγραφείτε δωρεάν στο κανάλι Mondomobileweb του Telegram. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στα κοινωνικά σας δίκτυα και ακολουθήστε το MondoMobileWeb επί Ειδήσεις Google (κάνοντας κλικ στο αστέρι ή στο Follow), Facebook, Ίνσταγκραμ είναι Κελάδημα. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις και τις εμπειρίες σας σχολιάζοντας τα άρθρα μας.