Παραβίαση του iPhone: Η Apple κατηγορεί την Google ότι βρίσκεται σε μια αναφορά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ψέφθηκε η Google για την έκταση της πειρατείας του iPhone; Μια πρόσφατη αναφορά της εταιρείας αποκάλυψε ελαττώματα ασφαλείας στο iOS που επέτρεψαν στους χάκερ να πραγματοποιούν επιθέσεις μεγάλης κλίμακας μέσω κακόβουλων ιστότοπων για τουλάχιστον δύο χρόνια. Για την Apple, αυτές οι κατηγορίες απέχουν πολύ από τα γεγονότα.

Στα τέλη Αυγούστου, η ομάδα του Project Zero της Google δημοσίευσε μια αναφορά σχετικά με τις ευπάθειες του iOS που επέτρεψαν στους χάκερ να απορροφήσουν προσωπικά δεδομένα από iPhone για περισσότερα από δύο χρόνια. ΕΝΑ δώδεκα τρύπες ασφαλείας τα περισσότερα από τα οποία σχετίζονται με το Safari θα είχαν αξιοποιηθεί από χάκερ. Σύμφωνα με την Google, χρειάστηκε μια απλή επίσκεψη σε έναν παραπλανητικό ιστότοπο για να μολυνθεί το iPhone των θυμάτων από κακόβουλο λογισμικό.

Hacking iPhone: Η Google έχει υπερβάλει το μέγεθος των πρόσφατων επιθέσεων σύμφωνα με την Apple

Αρκετοί πελάτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για ορισμένες γνωστοποιήσεις και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι έχουν τα γεγονότα. ” Σύμφωνα με την Apple, η επίθεση ήταν πολύ στοχευμένη και δεν ήταν χάραξη iPhone μεγάλης κλίμακας όπως περιγράφεται στην έκθεση της ομάδας Project Zero της Google. Σύμφωνα με πληροφορίες, λιγότεροι από δώδεκα ιστότοποι εκμεταλλεύτηκαν για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις, οι οποίες στοχεύουν κυρίως την κοινότητα των Ουιγούρων, μια μουσουλμανική μειονότητα στη βορειοδυτική Κίνα.

Η έκθεση της Google που κυκλοφόρησε έξι μήνες μετά την ανάπτυξη των ενημερώσεων iOS δημιουργεί την ψευδή εντύπωση μιας μαζικής επίθεσης για παρακολούθηση των ιδιωτικών δραστηριοτήτων ολόκληρων πληθυσμών σε πραγματικό χρόνο, προκαλώντας φόβο στους χρήστες iPhone ότι οι συσκευές τους θα είχε διακυβευτεί. Δεν ήταν ποτέ Η Apple έγραψε στο δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της.

Διαβάστε επίσης : Android εναντίον iOS – Τα iPhone είναι πλέον ευκολότερα σε hack

Τέλος, οι εν λόγω επιθέσεις θα είχαν πραγματοποιηθεί μόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα με την εταιρεία. ” Όλα δείχνουν ότι αυτές οι επιθέσεις ήταν λειτουργικές μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου δύο μήνες και όχι δύο χρόνια, όπως προτείνει η Google. », Συνεχίζει η Apple, η οποία ισχυρίζεται ότι διόρθωσε τα ελαττώματα σε 10 ημέρες από τον Φεβρουάριο του 2019.

Πηγή: Apple