Παραβίαση ασφαλείας: Το WhatsApp στο iPhone διατηρεί όλες τις φωτογραφίες σας ακόμη και μετά τη διαγραφή τους

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένα μη διορθωμένο ζήτημα απορρήτου στοχεύει χρήστες iPhone, για τους οποίους τα μέσα όπως οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν διαγράφονται από τη συλλογή.

Πριν λιγα χρονια, WhatsApp προστέθηκε μέσω ενημέρωσης μια δυνατότητα για διαγράψτε τα απεσταλμένα μηνύματα και φωτογραφίες, βίντεο και φωνητικές σημειώσεις. Αρχικά, δόθηκε μια περίοδο περίπου 8 λεπτών (512 δευτερόλεπτα) σε αναποφάσιστους ανθρώπους να επανεξετάσουν την επιλογή τους και να χρησιμοποιήσουν την επιλογή «Διαγραφή για όλους», προκειμένου να αφαιρεθούν ένα ή περισσότερα μηνύματα για όλους τους ανταποκριτές. Το 2018, αυτό το όριο αυξήθηκε σε λίγο περισσότερο από μία ώρα (ακριβώς 4096 δευτερόλεπτα).

Το WhatsApp διατηρεί τα αρχεία πολυμέσων σας ανεξάρτητα

Πρόσφατα, ένας εμπειρογνώμονας ασφάλειας υπολογιστών με το όνομα Shitesh Sachan δημοσίευσε μια επίδειξη αυτού του ζητήματος απορρήτου στο The Hacker News. Αποδεικνύει ότι η δυνατότητα “Διαγραφή για όλους” του Whatsapp στο iOS δεν είναι δεν προορίζεται να διαγράψει τα ληφθέντα και αποθηκευμένα αρχεία πολυμέσων στη συλλογή iPhone. Οι χρήστες συσκευών με επωνυμία Apple δεν μπορούν να δουν διαγραμμένα αντικείμενα από το νήμα συζήτησης, αλλά μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω της συλλογής (εάν δεν έχουν αλλάξει χειροκίνητα την προεπιλεγμένη ρύθμιση αποθήκευσης. συνημμένα στη μνήμη του τηλεφώνου). Αντίθετα, η έκδοση Android διαγράφει τόσο το περιεχόμενο στις συνομιλίες Whatsapp όσο και στη συλλογή φωτογραφιών της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: WhatsApp: Ο Édouard Philippe χρησιμοποιεί λάθος, προειδοποιεί τον Edward Snowden

Το επίσημο FAQ της εφαρμογής δεν παρέχει καμία εγγύηση για τη σωστή λειτουργία της διαγραφής περιεχομένου και ορίζει ότι:

  • Η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων λειτουργεί μόνο στην πιο πρόσφατη έκδοση του Whatsapp για Android, iPhone ή Windows Phone.
  • Οι παραλήπτες μπορούν να δουν το μήνυμα προτού διαγραφεί.
  • Η εφαρμογή δεν ειδοποιεί το χρήστη σε περίπτωση που η διαγραφή δεν λειτουργούσε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα παρόμοιο ελάττωμα αποκαλύφθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Διορθώθηκε γρήγορα από τους προγραμματιστές. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο ισχύει και για το Whatsapp, το οποίο δεν θα πρέπει να προσφέρει την επιλογή “Διαγραφή για όλους” όταν ο παραλήπτης διαθέτει iPhone που έχει τη ρύθμιση για την αποθήκευση πολυμέσων στη συλλογή.