Παρά την κρίση, η Huawei αυξάνει τον κύκλο εργασιών της κατά 30% το πρώτο εξάμηνο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 24 λεπτά

Τα πάντα πάνε για το καλύτερο στη Huawei. Παρά την υπόθεση μεταξύ αυτής και της κυβέρνησης Trump, ο κινεζικός γίγαντας συνεχίζει να μεγαλώνει. Ο κύκλος εργασιών της παρέμεινε αυξημένος κατά 30% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η εκτελεστική εντολή του Τραμπ είχε τελικά μικρό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της Huawei. Ο κινέζος κατασκευαστής δημοσιεύει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και μια καλή ενδιάμεση έκθεση. Μετά από αύξηση 39% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το 2018 (πωλήθηκαν 59 εκατομμύρια smartphone, κύκλος εργασιών 23,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων), η Huawei παρουσίασε επιβράδυνση το δεύτερο τρίμηνο (-39%). Ωστόσο, τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο παραμένουν εξαιρετικά δεδομένου ότι η εταιρεία σημείωσε σαφή αύξηση σε σύγκριση με το 2018.

Η αποτυχία του Ντόναλντ Τραμπ;

Το οικονομικό ρεκόρ της Huawei αποτελεί χείλος της διοίκησης του Τραμπ. Ο κινεζικός γίγαντας, που βρίσκεται στη μαύρη λίστα της κυβέρνησης, δεν μπορεί πλέον να συνεργάζεται ειρηνικά με αμερικανικές εταιρείες. Μετά την υπογραφή του διατάγματος από τον Αμερικανό Πρόεδρο, ένας άνεμος πανικού έπληξε τον πλανήτη τεχνολογίας. Πολύ γρήγορα, η Google και άλλοι συνεργάτες υπαινίχθηκαν ότι το μέλλον της Huawei στο smartphone φαινόταν ζοφερό: τέλος των ενημερώσεων Android, προβλήματα στοιχείων κ.λπ.

Στο τέλος, όλα φαίνεται να πάνε καλά. Η Huawei περίμενε χειρότερα εμπιστευτείτε ορισμένους ηγέτες της μάρκας. Η εταιρεία μπόρεσε να διατηρήσει τον υψηλό ρυθμό παραγωγής της και κατάφερε να υπογράψει νέα συμβόλαια για την 5G.

Απομένει να δούμε αν τα αποτελέσματα του διατάγματος Τραμπ δεν θα γίνουν αισθητά αργότερα. Η κατάσταση παραμένει σε αναμονή μέχρι τα τέλη Αυγούστου, μια προθεσμία που συμφωνήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να μελετήσει πλήρως την υπόθεση Huawei. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του για να διαπραγματευτεί εκ νέου τις συμφωνίες τους. Μια πρώτη ανακωχή είχε ανακοινωθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο, χωρίς πάρα πολύ αποτέλεσμα. Το παιχνίδι λοιπόν δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Πηγή: Bloomberg