Παιχνίδια για κινητά: οι παίκτες ξόδεψαν πάνω από 210 εκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιανουαρίου 2020 στις 10 ώρες 08 λεπτά

Τα κινητά παιχνίδια οδηγούν τους παίκτες στον καταναλωτισμό. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι χρήστες ξόδεψαν περισσότερα από 210 εκατομμύρια δολάρια συνολικά. Στην κορυφή της κατάταξης, το battle royale PUBG Mobile που συγκέντρωσε περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, αύξηση 431% σε σύγκριση με τα αποτελέσματα που αποκτήθηκαν το 2018.

Πίστωση: Tencent

Η εταιρεία ανάλυσης μάρκετινγκ Sensor Tower δημοσίευσε στις 31 Δεκεμβρίου 2019 την έκθεσή της σχετικά με τις συνολικές δαπάνες χρηστών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων στις εφαρμογές και τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στις διάφορες αγορές όπως το Google Play Store ή το App Store. Μαθαίνουμε συγκεκριμένα ότι οι δύο αντίπαλες αγορές συγκέντρωσαν σχεδόν 277 εκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο των Χριστουγέννων (193 εκατομμύρια για το App Store, 86 εκατομμύρια για το Google Play Store), αύξηση 11,8% σε σύγκριση με στοιχεία που ελήφθησαν κατά την ίδια περίοδο το 2018.

Από αυτά τα 277 εκατομμύρια, 210 εκατομμύρια δαπανήθηκαν σε παιχνίδια για κινητά. Στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύουν το 76% των εσόδων των δύο αγορών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκουμε στην κορυφή της κατάταξης ένα από τα μεγάλα ονόματα στο δωρεάν παιχνίδι, δηλαδή το shooter PUBG Mobile. Το Battle Royale της Tencent κέρδισε σχεδόν 8,5 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 473% από τα αποτελέσματα του 2018.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαία 15 καλύτερα δωρεάν παιχνίδια Android που μπορούν να αναπαραχθούν εκτός σύνδεσης

Λογικά, οι εφαρμογές εκτός παιχνιδιού έχουν ως αποτέλεσμα 67 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ αυτών, οι εφαρμογές που προορίζονται για ψυχαγωγία όπως πλατφόρμες SVOD, όπως η Disney + ή το Amazon Prime Video, αντιπροσωπεύουν το 24% των δαπανών εκτός παιχνιδιού. Ο Tinder καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως η κοινωνική εφαρμογή που έφερε τα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στον κόσμο. Η εφαρμογή γνωριμιών έχει εξαργυρώσει συνολικά πάνω από 2,1 εκατομμύρια δολάρια. Στο τέλος του 2018, η Tinder ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν, αριθμός που αυξάνεται σταθερά από τότε.

Οι ομάδες του Sensor Tower επεξεργάζονται επί του παρόντος μια παρόμοια έκθεση, η οποία θα λάβει υπόψη αυτή τη φορά τα στοιχεία πωλήσεων για το έτος 2019 και όχι μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πηγή: SensorTower

Πίστωση: SensorTower