Ο Vivaldi φτάνει επιτέλους στο Android: μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Chrome

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το πρόγραμμα περιήγησης Vivaldi είναι τελικά διαθέσιμο στο Android αφού κόψει τα δόντια του στον υπολογιστή. Όπως το Google Chrome και πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές, βασίζεται στον πυρήνα του Chromium, αλλά προσφέρει ορισμένες αποκλειστικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός προχωρημένου επιπέδου προσαρμογής που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να γίνει η προεπιλεγμένη επιλογή για πολλούς χρήστες.

Το Android είναι γεμάτο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για περιήγηση σε όλες τις εργονομίες. Το λειτουργικό σύστημα μόλις υποδέχτηκε έναν νεοφερμένο, ο οποίος ωστόσο δεν είναι άγνωστος στο τάγμα. Βιβάλντι είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που δημιουργήθηκε από μια ομάδα προγραμματιστών που είχαν εργαστεί στο παρελθόν για το Opera. Διατίθεται από το 2015 σε υπολογιστή, τελικά έφτασε σε smartphone σε έκδοση beta και αρχικά μόνο σε Android.

Vivaldi: μπορείτε τελικά να δοκιμάσετε το πρόγραμμα περιήγησης στο Android

Για ένα δοκιμαστική έκδοση, η εφαρμογή είναι ρευστή και δεν έχει εμφανή σφάλματα. Το Vivaldi για Android διατηρεί την ίδια εμφάνιση και προσφέρει σχεδόν την ίδια εμπειρία χρήστη. Όσοι το χρησιμοποίησαν σε υπολογιστή δεν πρέπει να ανησυχούν για το να κάνουν το σήμα τους. Ορισμένες από τις γνωστές δυνατότητες από την έκδοση για υπολογιστές ενσωματώνονται σε αυτήν, όπως “Ταχεία κλήση”, μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να διατηρείτε κοντά τους αγαπημένους σας ιστότοπους.

Όλες οι ταχείες κλήσεις παρουσιάζονται με εργονομικό τρόπο όταν ανοίγετε μια καρτέλα και σας επιτρέπουν να έχετε εύκολη πρόσβαση στους ιστότοπους που επισκέπτεστε πιο συχνά, με τη δυνατότητα να τα οργανώσετε ανά θέμα και να τα εξατομικεύσετε. ο οι ιστότοποι εμφανίζονται ως εικονίδια εφαρμογών για να σας αφήσουμε να τα ανοίξετε με ένα κλικ. Για να διευκολύνει την πρόσβαση σε ανοιχτές καρτέλες, το Vivaldi προσφέρει επίσης μια διεπαφή παρόμοια με τις πρόσφατες εφαρμογές στο Android. Οι χάρτες παρουσιάζονται με προεπισκόπηση των ανοιχτών σελίδων και μπορείτε να πραγματοποιήσετε κύλιση για γρήγορη περιήγησή τους.

Αυτή η κινητή έκδοση του Vivaldi έχει σχεδιαστεί επίσης γύρω από το συγχρονισμός δεδομένων πλοήγησης στις συσκευές σας χρησιμοποιώντας ένα κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Οι κωδικοί πρόσβασης, οι σελιδοδείκτες, οι ανοιχτές καρτέλες και το ιστορικό σας συγχρονίζονται αυτόματα μεταξύ των εκδόσεων για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές με ασφαλή τρόπο.

Τέλος, το πρόγραμμα περιήγησης προσφέρει επίσης μια εγγενή σκοτεινή λειτουργία και μια δυνατότητα λήψης σημειώσεων που μπορούν, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθούν ως κοινό πρόχειρο μεταξύ του υπολογιστή σας και του smartphone σας. Με άλλα λόγια, μπορείτε να σημειώσετε στον υπολογιστή σας και να βρείτε αμέσως το κείμενο στο smartphone σας χάρη στο συντονισμό.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την έκδοση beta του Vivaldi από το Play Store