Ο Tesla υποψιάζεται ότι κρύβει πρόβλημα μπαταρίας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 7 Οκτωβρίου 2019 στις 9 ώρες 41 λεπτά

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια έχει ξεκινήσει έρευνα για την Tesla. Θέλει να διερευνήσει μια πιθανή βλάβη με τις μπαταρίες Model S και Model X, οι οποίες θα μπορούσαν να αναφλεγούν χωρίς να είναι το ατύχημα. Αυτό είναι ένα αίτημα από τον Έντουαρντ Τσεν, έναν δικηγόρο καταναλωτών, ο οποίος το ξεκίνησε.

Tesla

Μετά από μια ενημέρωση του λογισμικού στα Tesla Model S και Model X, οι ιδιοκτήτες έχουν παρατηρήσει μια σημαντική διαφορά στην αυτονομία. Σύμφωνα με αυτούς, η ενημέρωση λογισμικού είναι υπεύθυνη για τη μείωση της μέγιστης απόστασης που μπορεί να επιτευχθεί με μία μόνο φόρτιση. Ο Έντουαρντ Τσεν υπέβαλε αναφορά εκ μέρους μιας ομάδας ιδιοκτητών Tesla.

Η ενημέρωση που προορίζεται για οχήματα Tesla θα μειώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς … Και την αυτονομία

Ο δικηγόρος έστειλε μια επιστολή στο Υπουργείο Μεταφορών και στο NHTSA, την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού, ένα διαμέρισμα δημόσιας υπηρεσίας στο ίδιο τμήμα. Στο τελευταίο, γράφει ότι «ο Tesla χρησιμοποιεί ενημερώσεις λογισμικού για απόκρυψη και κάλυψη ενός δυνητικά διαδεδομένου και επικίνδυνου προβλήματος με τις μπαταρίες των οχημάτων της ».

Αυτό σημαίνει ότι η Tesla θα ενημερωθεί για πιθανή αστοχία των μπαταριών των οχημάτων της και ότι η εταιρεία θα προσπαθούσε να το διορθώσει μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού. Το τελευταίο είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αυτονομία, για το οποίο παραπονιούνται οι ιδιοκτήτες.

Διαβάστε επίσης: Η Elon Musk υπόσχεται μπαταρίες με διάρκεια ζωής 1,6 εκατομμύρια χλμ έως το 2020

Η υπηρεσία οδικής ασφάλειας έχει ξεκινήσει μια έρευνα τόσο για τον κίνδυνο αυθόρμητης πυρκαγιάς στις μπαταρίες όσο και για έναν πιθανό περιορισμό της αυτονομίας που θα είχε τεθεί σε εφαρμογή μέσω μιας ενημέρωσης. Εάν βρεθεί κάποιο πρόβλημα, το NHTSA θα εκδώσει ανάκληση που θα μπορούσε να έχει οικονομικές συνέπειες και να αμαυρώσει τη φήμη της Tesla. Εάν, αντίθετα, ο οικοδόμος εκκαθαριστεί, ο οργανισμός θα δημοσιεύσει τα ευρήματά του στο ομοσπονδιακό μητρώο.

Το 2016, ο Elon Musk πίστευε ότι τα περισσότερα από τα παράπονα ασφαλείας που υποβλήθηκαν εναντίον της Tesla ήταν δόλια και αποτελούν μέρος μιας μεγάλης συνωμοσίας για να βλάψουν την εικόνα του κατασκευαστή.

Πηγή: CNBC