Ο Peugeot λέει ναι σε ένα υβριδικό 308 … και ίσως ακόμη και σε μια ηλεκτρική έκδοση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 20 Δεκεμβρίου 2019 στις 15 ώρες 06 λεπτά

Δίνοντας συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης, ο Jean-Philippe Imparato, αφεντικό της μάρκας Peugeot στο PSA, επιβεβαιώνει ότι η επόμενη επανάληψη του Peugeot 308 θα αλλάξει σε έναν υβριδικό κινητήρα. Εξετάζεται επίσης μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Νέο Peugeot 308 GTI

Σταδιακά, όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μετασχηματίζουν το στόλο των οχημάτων τους με ολοένα και περισσότερους ηλεκτρικούς κινητήρες για να συμμορφώνονται με τους μελλοντικούς ευρωπαϊκούς νόμους, ιδίως το Euro 7 που θα τεθεί σε ισχύ το 2024. Αυτός ο μετασχηματισμός είναι φυσικά πολύ σταδιακός με ενδιάμεσα στάδια. Ενώ οι κάτοικοι της πόλης προσφέρονται πιο φυσικά στο ηλεκτρικό παιχνίδι, τα αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους θα υιοθετήσουν επίσης άλλες πηγές ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: YoYo: αυτό το καταπληκτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με λιγότερα από 6.000 € είναι τυπωμένο 3D

Αυτή θα είναι η περίπτωση του Peugeot 308. Το αφεντικό της μάρκας, Jean-Philippe Imparato, έδωσε μια μακρά συνέντευξη στην ευρωπαϊκή έκδοση των Auto News, στην οποία επιβεβαιώνει ότι θα ξεκινήσει τη μετάβασή της στην ηλεκτρική. Ένα πρώτο βήμα είναι ήδη προγραμματισμένο, δεδομένου ότι έχει προγραμματιστεί μια υβριδική έκδοση.

Υβριδικό: μια ομαλότερη μετάβαση

Ο διευθυντής υποστηρίζει την επιλογή του εξηγώντας ότι ένας υβριδικός κινητήρας παρέχει ομαλότερη μετάβαση μεταξύ κινητήρα καύσης και ηλεκτρικού κινητήρα. Ο Jean-Philippe Imparato δεν αποκλείει ωστόσο μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του 308. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Και, αν ήταν, δεν θα συνέβαινε στην αρχή.

Το 308 θα προσφέρεται λοιπόν σε βενζίνη, ντίζελ και υβριδικές εκδόσεις. Το Diesel δεν θα εγκαταλειφθεί αρχικά, καθώς οι πωλήσεις οχημάτων εξοπλισμένων με αυτόν τον κινητήρα αντιπροσωπεύουν το 41% ​​των συνολικών πωλήσεων της μάρκας το 2019 (σε σύγκριση με 43% το 2018). Ο Jean-Philippe Imprato, ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι το ντίζελ θα καταργηθεί σταδιακά από το 2024, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για περισσότερα μοντέλα εξοπλισμένα με ηλεκτρική ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: το οικολογικό μπόνους στα 6.000 ευρώ, έχει τελειώσει από το 2021

Στρατηγικά, το Peugeot 208 προσφέρεται καλύτερα στο ηλεκτρικό παιχνίδι. Το αυτοκίνητο της πόλης πήγε εκεί τον περασμένο Οκτώβριο. Διαθέσιμο μόνο στη Γαλλία, η ηλεκτρική έκδοση του 208 αντιπροσωπεύει το 12% των 12.000 εταιρικών παραγγελιών που έχουν ήδη υπογραφεί. Τελικά, στόχος του διαχειριστή είναι να πουλήσει το 10% των 208 ηλεκτρικών. Παραδέχεται ότι κοστίζει περισσότερο για αγορά, αλλά ότι το κόστος που σχετίζεται με τη συντήρησή του είναι χαμηλότερο. Αυτό αντισταθμίζει το αρχικό πλεόνασμα του προϋπολογισμού μακροπρόθεσμα.

Πηγή: Automotive News Europe