Ο Orange πειραματίζεται με κουτιά 5G για να αντικαταστήσει τις ίνες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 22 ώρες και 58 λεπτά

Το Orange είναι δοκιμαστικά κουτιά που εκμεταλλεύονται μια σύνδεση 5G. Αυτές οι νέες συσκευές ανακοινώνονται ως εναλλακτικές λύσεις αντί των ινών για την παροχή σύνδεσης υψηλής ταχύτητας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, η Orange παρουσίασε το νέο της κουτί, το Livebox 5. Προσφέρει κυρίως ταχύτητα 2 Gb / s στη λήψη, αλλά μόνο σε κοινόχρηστη λειτουργία (κάθε σταθμός δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1 Gb / s) . Εάν τα κουτιά προσφέρουν γρηγορότερες ταχύτητες σύνδεσης, προορίζονται μόνο για Γάλλους που ζουν σε περιοχές που καλύπτονται από πολύ υψηλή ταχύτητα. Πράγματι, για να επωφεληθείτε από τη σωστή σύνδεση, πολλοί πελάτες βρίσκονται σε αγροτική περιοχή πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις, όπως κουτιά 4G, όπως προσφέρονται από την Orange, SFR, Bouygues Telecom ή πιο πρόσφατα Δωρεάν. Επιπλέον, σημειώστε εν συντομία ότι το κράτος μπορεί να χρηματοδοτήσει τη συνδρομή σας σε ένα κουτί 4G έως και 150 ευρώ το πολύ.

Μια ιστορία για ζώνες και ημερολόγιο

Τα επόμενα χρόνια, για να επιτευχθεί πολύ υψηλή ταχύτητα σε ορισμένα μέρη, Πορτοκάλι προτίθεται να χρησιμοποιήσει την αρχή της οικιακής 4G, αλλά με Κουτί 5G αυτή τη φορά. Οι υπάλληλοι της εταιρείας και ορισμένοι συνδρομητές δοκιμάζουν ήδη αυτόν τον τύπο κουτιού. Συγκεκριμένα, αυτά τα κουτιά συνδέονται Κεραίες 5G και χρησιμοποιήστε αυτήν τη σύνδεση για να δημιουργήσετε ένα οικιακό δίκτυο Wi-Fi.

Προς το παρόν, η τεχνική, που ονομάζεται Διορθώθηκε η ασύρματη πρόσβαση, περιορίζεται στις μεγάλες πόλεις του Παρισιού, της Μασσαλίας, της Λιλ, του Μονπελιέ και της Νάντης, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των πιλοτικών πόλεων για την ανάπτυξη του 5G. Αλλά τελικά, με τον στόχο της Arcep να καλύψει το 100% της περιοχής από το 5G (έως το 2030), αυτά τα κουτιά 5G θα καθιστούσαν δυνατή την παροχή συνδέσεων πολύ υψηλής ταχύτητας ακόμη και σε νοικοκυριά που δεν είναι συνδεδεμένα ίνες, με υποθετική ταχύτητα έως 20 Gb / s! Εκτός αν η κυβέρνηση καταφέρει να τηρήσει την υπόσχεσή της για πρόσβαση υψηλής ταχύτητας παντού στη Γαλλία από το 2022, αλλά με τις καθυστερήσεις που συσσωρεύονται, υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας. Όσον αφορά τη διαμάχη σχετικά με τους κινδύνους του 5G για την υγεία, η FCC έχει αποφασίσει: όχι, δεν υπάρχει, σύμφωνα με αυτήν, κανένας κίνδυνος.

Πορτοκαλί κουτί 5G