Ο Orange θα μπορούσε να διακόψει το σήμα της τηλεόρασης BFM όπως το Free

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Orange έχει την ίδια ομιλία με το Free σχετικά με το ζήτημα των δικαιωμάτων μετάδοσης για την τηλεόραση BFM και τα κανάλια RMC Découverte RMC Story: δεν υπάρχει ζήτημα πληρωμής δωρεάν καναλιών DTT που δεν προσφέρουν βελτιωμένες υπηρεσίες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Στέφαν Ρίτσαρντ δεν αποκλείει τη διακοπή του σήματος για έλλειψη συμφωνίας με την Altice.

Πίστωση: Ecole polytechnique / Flickr

Το Orange δεν αποκλείει την ανάγκη διακοπής του σήματος της τηλεόρασης BFM, του RMC Découverte και του RMC Story. Στη Γαλλία 2, ο Stéphane Richard, διευθύνων σύμβουλος της FAI, παραδέχτηκε ότι αυτή η κατάσταση είναι πολύ πιθανή. “Δεν θέλουμε να φτάσουμε στο ίδιο σημείο, αλλά είναι επίσης δυνατό να κόψουμε το σήμα αν δεν υπάρχει συμφωνία”, αυτός εξήγησε. Ο χειριστής έχει ακόμα λίγο χρόνο για να βρει μια λύση με την Altice: το συμβόλαιό του, το οποίο έληξε τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει παραταθεί (δεν γνωρίζουμε πότε) για να διευκολυνθούν οι συζητήσεις.

Η Orange διαπραγματεύεται με την Altice-SFR για τα κανάλια BFM TV και RMC

“Έχουμε μια θέση ευθυγραμμισμένη με αυτήν του Free, θεωρούμε ότι υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των εκδοτών των καναλιών και των χειριστών που είμαστε: μεταφέροντας τα κανάλια δωρεάν, τους διαβεβαιώνουμε ένα κοινό, χωρίς να ζητούμε ανταμοιβή σε αντάλλαγμα”, εξηγεί το αφεντικό του Orange. Η τηλεόραση BFM χάνει το 15% του κοινού μετά τη μείωση των Freeboxes και η Orange μετρά περίπου δύο φορές περισσότερους σταθερούς συνδρομητές στο Διαδίκτυο από τη δωρεάν. Η κοπή καναλιών BFM και RMC σε Liveboxes θα ήταν πολύ επιζήμια για το Altice.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εναντίον Altice-SFR: Η τηλεόραση BFM και το RMC έχουν εξαφανιστεί από το Freeboxes, ενημερώστε την κατάσταση

Ο Stéphane Richard είναι απαισιόδοξος για μια συμφωνία με την ομάδα του Patrick Drahi. Κατέχει την ίδια θέση με τον Xavier Niel: Οι Orange και Free συμφώνησαν να ανταμείψουν TF1 και M6 για τις σχετικές υπηρεσίες (επανάληψη, εκκίνηση…) στα κανάλια τους και όχι για τη ζωντανή αναμετάδοση τους. “Δεν θέλω να προδικάσω τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιήσουμε με την Altice, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει [de fonctionnalités enrichies] “. Με άλλα λόγια, για τον κατεστημένο φορέα, η Altice θέλει να πληρωθεί αλλά δεν έχει τίποτα να πουλήσει.

Πηγή: La Croix