Ο Orange θέλει να αφαιρέσει τις εξουσίες του Arcep για να αποφύγει κυρώσεις

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Orange υπέβαλε αναφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό την ακύρωση επίσημης ειδοποίησης από την Arcep εναντίον της και την κατάργηση των εξουσιών του θεσμικού οργάνου, του οποίου η λειτουργία θα ήταν αντισυνταγματική.

πορτοκαλί

Ο Orange υπέβαλε την Πέμπτη 29 Αυγούστου, αίτημα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας που στοχεύει απευθείας τη Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Δημοσιεύσεων (Arcep), αναφέρει ο Le Monde. Ο αερομεταφορέας αμφισβητεί την επίσημη ειδοποίησή του από το ίδρυμα τον Δεκέμβριο του 2018 και ζητά την απόσυρση των εξουσιών από την Arcep. Σύμφωνα με την καταγγελία που ανέφερε η εθνική εφημερίδα, δεν ισχύει “Δεν θα σέβονται τις αρχές του διαχωρισμού των εξουσιών και της αμεροληψίας που εγγυάται το Σύνταγμα”.

Η Orange αμφισβητεί την επίσημη ειδοποίηση της Arcep σχετικά με την κάλυψη 4G

Εάν ο Orange κερδίσει αυτόν τον αγώνα, η επιρροή του Arcep κινδυνεύει να μειωθεί σε τίποτα. Στη συνέχεια, δεν θα είχε πλέον τη δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις εναντίον των φορέων εκμετάλλευσης, οι οποίοι θα τους έδιναν σε ισχυρή θέση κατά τη στιγμή των διαπραγματεύσεων. Αυτό θα θέσει ιδίως υπό αμφισβήτηση τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι Orange, Free, SFR και Bouygues Telecom για την ανάπτυξη 4G και ινών στη Γαλλία. Οι χειριστές θα έχουν επίσης ελεύθερο χέρι στο θέμα της κάλυψης 5G. Φοβείται συνεπώς ότι οι προσπάθειες ανάπτυξης θα επικεντρωθούν ακόμη περισσότερο σε περιοχές με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού και ότι άλλες, λιγότερο αν όχι καθόλου κερδοφόρες, θα παραμείνουν στην άκρη ακόμη πιο δραστικά από ό, τι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: 5G: Το UFC-Que Choisir φοβάται ήδη κατάχρηση χειριστή

Στο αρχείο που έχει καταθέσει, ο Orange πιστεύει ότι ο Arcep είναι δικαστής και διάδικος. Ως υπενθύμιση, ο οργανισμός έχει τρεις κύριες αποστολές: να εφαρμόσει τα πρότυπα της αγοράς τηλεπικοινωνιών, να ελέγξει και να ερευνήσει για να διασφαλίσει ότι τα πρότυπα αυτά τηρούνται και να τιμωρήσει τους παραβάτες. Με άλλα λόγια: θέτει τους κανόνες, παρακολουθεί και τιμωρεί τον εαυτό της. Και αν ο Orange καταφέρει να αποδείξει ότι αυτοί οι τρεις κλάδοι δεν είναι 100% ανεξάρτητοι ο ένας από τον άλλο, τότε έχει την ευκαιρία να πείσει ότι η λειτουργία του Arcep είναι αντισυνταγματική.

Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξετάσει το αίτημα της Orange και θα διαβιβάσει τον φάκελο στο Συνταγματικό Συμβούλιο, εάν κρίνει ότι υπάρχει υλικό για εξέταση. Προς το τέλος του Arcep όπως το γνωρίζουμε;

Πηγή: Ο Κόσμος