Ο Free παίρνει τον Altice στο δικαστήριο και του ζητά 216 εκατομμύρια ευρώ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Σε μια εποχή που η διένεξη μεταξύ του Free και του Altice δεν έχει ακόμη επιλυθεί, το πρώτο δεν συνεχίζει να μεταδίδει τα κανάλια του τελευταίου στα freebox του, ένα άλλο ζήτημα είναι η επανεμφάνιση και η αντίθεση των δύο οντοτήτων. Επίμαχο ζήτημα: Το Numericable-SFR θα εμπόδιζε το Free να πάρει τα χέρια του στο Virgin Mobile πριν από μερικά χρόνια.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2014: τότε, Ελεύθερος επιθυμεί να αγοράσει τον χειριστή Virgin κινητό, που ανήκει στην Omea Telecom. Αλλά το Numericable είναι επίσης στις τάξεις και τελικά ο τελευταίος κερδίζει την αγορά. Η υπόθεση τελειώνει με ποσό που εκτιμάται σε 325 εκατομμύρια ευρώ, ο όμιλος Numericable-SFR αγοράζει ολόκληρο τον όμιλο Omea Telecom και όχι μόνο την Virgin Mobile.

Δωρεάν επίθεση Altice για παράνομες πρακτικές κατά την εξαγορά της Virgin Mobile

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε. Δεν είναι πλέον δυνατό σήμερα να εγγραφείτε σε οποιοδήποτε πακέτο Virgin Mobile, όλες οι προσφορές του πρώην εικονικού χειριστή έχουν εξαφανιστεί από το 2015. Αλλά η υπόθεση εμφανίζεται ξανά Η εταιρεία του Xavier Niehl κατηγορεί την Altice για αθέμιτες πρακτικές, πρακτικές που θα εμπόδιζαν την Free να αποκτήσει την Virgin Mobile. Η Free θεωρεί ότι η Numericable θα είχε καταλήξει σε συμφωνία με την SFR για να αποκτήσει τα χέρια της στην Virgin Mobile, πολύ πριν από την καταγραφή της εξαγοράς της SFR από την Numericable από την Αρχή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τον Free, θα είχαν πραγματοποιηθεί αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Numericable και Virgin Mobile, αφήνοντας το Free στο περιθώριο.

Διαβάστε επίσης: BFM TV, RMC: Η Altice απειλεί την Orange και την ελεύθερη διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων μετάδοσης σε λίγα χρόνια

Το Free δεν σκοπεύει να σταματήσει αυτή την παλιά διαφωνία μεταξύ του και του Numericable. Να θυμάστε ότι η ομάδα Numericable-SFR ανήκει πλέον στην Altice. Το Free θα ισχυριζόταν έτσι 216 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του Patrick Drahi.

Είναι επομένως μια νέα αναμέτρηση ότι η εταιρεία του Xavier Niehl ξεκινά με εκείνη του Patrick Drahi, που δεν ήθελε να υποχωρήσει όταν έπρεπε να πληρώσει την Altice για τη μετάδοση των καναλιών του γκρουπ (BFM Τηλεόραση, RMC Découverte, κ.λπ.) στα freeboxes. Θα τα πούμε στις 4 Οκτωβρίου, ημερομηνία της πρώτης ακρόασης μεταξύ των δύο μερών.

Πηγή: Το γράμμα Α