Ο Firefox θα αλλάξει ξανά το όνομα και το λογότυπό του

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Firefox θα αλλάξει και πάλι στην έκδοση του 70. Όνομα πρώτα, με την εξαφάνιση της κβαντικής αναφοράς στην οποία είχαμε δικαίωμα για σχεδόν δύο χρόνια. Το λογότυπο θα αλλάξει επίσης, η Mozilla επιλέγει έναν πιο απλοϊκό σχεδιασμό.

firefox

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Firefox ανακοίνωσε μια αλλαγή λογότυπου καθώς και μια αλλαγή στην οπτική ταυτότητα του οικοσυστήματός του γενικά. Λοιπόν, η τροποποίηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 70 του προγράμματος περιήγησης, η κυκλοφορία της οποίας έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2019. Μπορούμε ήδη να έχουμε μια προεπισκόπηση του νέου λογότυπου μέσω της έκδοσης beta Nightly. Μπορούμε ακόμα να αναγνωρίσουμε την αλεπού (και όχι το κόκκινο panda), αλλά χάνουμε μερικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του ποδιού. Το λογότυπο είναι απλούστερο και πιο ευανάγνωστο, όπως προσφέρει η γραφική παράσταση του διαγωνισμού.

Ο Firefox εγκαταλείπει το Quantum και αλλάζει το λογότυπο

Και δεν θα αλλάξει μόνο το λογότυπο με τον Firefox 70, αλλά και το όνομα. Το πρόγραμμα περιήγησης απορρίπτει την αναφορά Quantum που υιοθετήθηκε από τον Firefox 57 και η οποία επρόκειτο να συμβολίσει την ανανέωση του λογισμικού. Αυτό δεν είναι πραγματικά έκπληξη, η μάρκα Quantum δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί. Για τους χρήστες, το πρόγραμμα περιήγησής τους είναι απλώς Firefox. Επομένως, η Mozilla υποχωρεί σε αυτό.

Διαβάστε επίσης: Ο Firefox 69 προσθέτει μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησης

Όσον αφορά τις μελλοντικές δυνατότητες, ο Firefox 70 θα μας ειδοποιήσει εάν ο κωδικός πρόσβασης έχει παραβιαστεί. Από την ίδρυσή της, η Mozilla αναζητά λύσεις για να προσφέρει μια ευχάριστη, ασφαλή και ηθική εμπειρία στο διαδίκτυο. Ο Firefox εργάζεται επίσης για μια συνδρομή με 5 $ ανά μήνα για έναν ιστό χωρίς διαφημίσεις, καθιστώντας δυνατή την αμοιβή των δημιουργών περιεχομένου, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα αποφυγής διαφημίσεων.