Ο Donald Trump επιβάλλει φόρο 15% στα smartphone που κατασκευάζονται στην Κίνα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιβάλει φόρο 15% σε όλα τα smartphone που κατασκευάζονται στην Κίνα από τις 15 Δεκεμβρίου 2019. Κατά τη διαδικασία, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε επίσης αύξηση του φόρου για άλλα ηλεκτρονικά αντικείμενα που εισήχθησαν από την Κίνα από 1 Σεπτεμβρίου Τα iPhone, MacBook, iPad και Apple Watch επηρεάζονται ιδιαίτερα.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την καθιέρωση φόρου 10% επί 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγαθών και προϊόντων που εισήχθησαν από την Κίνα από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Smartphone που κατασκευάζονται στην Κίνα και εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες Η United, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, ανησυχούσε. Τελικά, η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να αποκλείσει smartphone, υπολογιστές, οθόνες υπολογιστών και κονσόλες από προϊόντα που παράγονται στην Κίνα από τον φόρο του Σεπτεμβρίου. Για αυτά τα προϊόντα, η φορολογία αναβάλλεται έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει τον φόρο στα smartphone που κατασκευάζονται στην Κίνα κατά 5%

Δυστυχώς για την Apple και εκατοντάδες άλλες εταιρείες, Ο Donald Trump αποφάσισε να αυξήσει τον φόρο επί των προϊόντων που εισάγονται από την Κίνα. Σε αντίδραση στους φόρους που επέβαλε η Κίνα στα αμερικανικά προϊόντα, ο ηγέτης αυξάνει τους φόρους που θα εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες κατά 5%. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, τα ακουστικά και άλλα αξεσουάρ θα φορολογούνται στο 30% αντί στο 25%. Και από τις 15 Δεκεμβρίου 2019, τα smartphone, οι υπολογιστές και οι κονσόλες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο 15%. Η κυβέρνηση Τραμπ επιβεβαίωσε γρήγορα τους ισχυρισμούς του προέδρου σε δήλωση.

Διαβάστε επίσης: Η Sony προειδοποιεί ότι η τιμή του PS5 θα μπορούσε να είναι υψηλότερη από το αναμενόμενο λόγω των φόρων του Donald Trump

Πολλές εταιρείες προσπάθησαν γρήγορα να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ. 160 εμπορικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένων ομάδων όπως η Nike, πιστεύουν ότι οι τελωνειακοί φόροι θα επηρεάσουν τους Αμερικανούς καταναλωτές και θα κινδυνεύουν να προκαλέσουν οικονομική ύφεση. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα τιμολόγια είναι σαν έναν κρυφό φόρο που πληρώνουν οι Αμερικανοί και οι οικογένειές τους” εταιρείες λυπάμαι. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήθελε να απαντήσει σε αιτήματα που υπέβαλαν εταιρείες.