Ο Donald Trump ανακοινώνει φόρο 10% για smartphone που κατασκευάζονται στην Κίνα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις ανακοίνωσε φόρο 10% για προϊόντα και προϊόντα που εισήχθησαν από την Κίνα από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως smartphone και φορητοί υπολογιστές, αφορούν.

Πίστωση: Michael Vadon / Wikimedia

Σε μια σειρά tweets, ο Donald Trump απείλησε για άλλη μια φορά την Κίνα. Ενώ οι εντάσεις φάνηκαν να ελαττώνονται ελαφρώς τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε μια νέα επίθεση την 1η Αυγούστου 2019. Ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 εισήχθησαν 300 δισεκατομμύρια δολάρια αγαθών από τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Κίνα θα υπόκεινται σε φόρο 10%.

Ο Donald Trump ανακοινώνει φόρο 10% για smartphone που εισάγονται από την Κίνα

«Οι εκπρόσωποί μας μόλις επέστρεψαν από την Κίνα όπου είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία. Σκεφτήκαμε ότι καταλήξαμε σε συμφωνία με την Κίνα πριν από τρεις μήνες, αλλά δυστυχώς η Κίνα αποφάσισε να την επαναδιαπραγματευτεί πριν από την υπογραφή »., εξηγεί ο Donald Trump στο κοινωνικό δίκτυο για tweets. «Πιο πρόσφατα, η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει μεγάλες ποσότητες γεωργικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τελικά δεν το έκανε. Επίσης, ο φίλος μου Πρόεδρος Xi είπε ότι θα σταματήσει να πωλεί φαιντανύλη στις Ηνωμένες Πολιτείες – δεν συνέβη ποτέ και πολλοί Αμερικανοί συνεχίζουν να πεθαίνουν! Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται », αυτός προσθέτει.

Διαβάστε επίσης: PS5: Η Sony προειδοποιεί ότι η τιμή της θα μπορούσε να είναι υψηλότερη από το αναμενόμενο λόγω του Trump

Στη συνέχεια προχωράμε σε κυρώσεις: «Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου να εφαρμόσουν έναν μικρό φόρο 10% στα υπόλοιπα 300 δισεκατομμύρια δολάρια αγαθών και προϊόντων που προέρχονται από την Κίνα και εισέρχονται στη χώρα μας. Αυτό δεν περιλαμβάνει τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν ήδη τιμή 25% ». Μεταξύ των σχετικών προϊόντων, υπάρχουν πολλές τεχνολογικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartphone που μέχρι στιγμής διέφυγαν από την επιθετική τελωνειακή πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Είναι λίγο λιγότερο χειρότερο από το αναμενόμενο, δεδομένου ότι αρχικά ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδίαζε να επιβάλει τελωνειακό εμπόδιο 25% σε αυτά τα προϊόντα, όπως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος υπερχρεωμένων αγαθών. Εκείνη την εποχή, η Apple θεώρησε καταστροφές φόρο 25% στις κινεζικές εισαγωγές και έγραψε επιστολή στο Γραφείο του Εκπροσώπου Εμπορίου των ΗΠΑ. Ομάδες όπως η Dell, η HP, η Intel και η Microsoft είχαν επίσης ηχηθεί.