Ο φόρος κέρδους εικονικού νομίσματος είναι περισσότερο από το αναμενόμενο. Ποια είναι η μέθοδος πληρωμής φόρου;

Ο φόρος κέρδους εικονικού νομίσματος είναι περισσότερο από το αναμενόμενο. Ποια είναι η μέθοδος πληρωμής φόρου;

Ο φόρος κέρδους εικονικού νομίσματος είναι περισσότερο από το αναμενόμενο. Ποια είναι η μέθοδος πληρωμής φόρου;

Ένα εικονικό νόμισμα που έγινε πρόσφατα δημοφιλές θέμα, όπως το Bitcoin. Για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, όπου η τιμή της αγοράς κυμαίνεται περισσότερο από τις επενδύσεις σε μετοχές, μπορείτε να κερδίσετε τεράστιο κέρδος εάν οδηγείτε το κύμα. Ωστόσο, όταν βγάζετε κέρδος, το ερώτημα είναι “πόσους φόρους έχετε;” Εδώ, θα ήθελα να εισαγάγω τις γνώσεις και τα αντίμετρα που θα ήθελα να θυμάμαι σχετικά με τους φόρους στα κέρδη των εικονικών νομισμάτων.

Ο φόρος επί των κερδών που προκύπτουν από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων είναι, με απλούς όρους, ο φόρος εισοδήματος. Υπάρχουν τρεις τύποι φόρου εισοδήματος, δηλαδή “συνολική φορολογία”, “χωριστή φορολογία του φόρου εισοδήματος” και “φόρος διαχωρισμού στην παρακράτηση φόρου”, αλλά δεν υπάρχει ξεχωριστή φορολογία στα κέρδη εικονικού νομίσματος. Όσον αφορά τα κέρδη που προκύπτουν από συναλλαγές σε εικονικό νόμισμα, υιοθετείται η μέθοδος “συνολικής φορολογίας” στην οποία το ποσό φόρου ποικίλλει με βάση το συνολικό ποσό εισοδήματος (εισόδημα) συμπεριλαμβανομένου του μισθού.

Η τελική δήλωση φόρου

Τέλος, θα εξηγήσω τη ροή της φορολογικής δήλωσης. Εδώ, εξετάζουμε κυρίως την περίπτωση των εργαζομένων και των ανέργων. Εξήγησα ότι το κέρδος εικονικού νομίσματος σχετίζεται με τα “Διάφορα έσοδα”, αλλά θέλω να θυμηθώ κατά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για διάφορα έσοδα, “Εάν έχετε μισθούς, τα συνολικά διάφορα κέρδη σας είναι 200.000 γιεν. Ο κανόνας είναι να δηλώνεται μόνο εάν υπάρχει υπέρβαση του ορίου. “

Για παράδειγμα, όταν το κέρδος (εισόδημα) είναι 120.000 γεν σε συναλλαγές εικονικού νομίσματος και δεν υπάρχουν διαφορετικά έσοδα εκτός από αυτό. Πρόσφατα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν χρήματα τσέπης σε διαδικτυακά καζίνο και τα χρήματα που κερδίζονται εδώ πρέπει να συνοψιστούν. Όσοι επωφελούνται από αυτό πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Huawei P40 Pro +

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι αυτός ο κανόνας ισχύει μόνο για τις φορολογικές δηλώσεις. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν έχετε διάφορα έσοδα κάτω των 200.000 γιεν, θα πρέπει να υποβάλετε ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Ο τουριστικός φόρος πρέπει να καταβληθεί μετά τον Ιούνιο του δηλωμένου έτους, αλλά ο φόρος εισοδήματος πρέπει να καταβληθεί απευθείας στην τοπική φορολογική αρχή. Αφού υπολογίσετε τους φόρους, πάρτε τα χρήματα που χρειάζεστε. Για allin1 bitcoin χρησιμοποιήστε μόνο επαληθευμένες πλατφόρμες.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να συμπεριλάβετε διάφορα έσοδα κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και πώς να υπολογίσετε τους φόρους, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία λογιστή. Ζητώντας από έναν λογιστή, είναι πιθανό ότι δεν διδάσκονται μόνο φορολογικοί υπολογισμοί, αλλά και μέτρα εξοικονόμησης φόρου. Αυτό που είναι πιο τρομακτικό από οτιδήποτε άλλο είναι ότι υπάρχει ένας επιπλέον φόρος λόγω της εσφαλμένης φορολογικής δήλωσης. Μην κάνετε λάθη άγνωστα ενώ προσπαθείτε να υποβάλετε εσείς τη φορολογική δήλωση.

Συμβουλές για να θυμάστε κατά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Αυτό που θέλω να θυμάμαι κατά την κατάθεση φορολογικής δήλωσης είναι η “προμήθεια” που καταβάλλεται στο χρηματιστήριο όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές σε εικονικό νόμισμα. Οι προμήθειες που καταβάλλονται μπορούν να προστεθούν στα κέρδη και τις ζημίες που λαμβάνονται σε εικονικό νόμισμα.

Για παράδειγμα, εάν δημιουργηθεί κέρδος 100.000 γιεν και έχει εφαρμοστεί προμήθεια 20.000 γιεν μέχρι στιγμής στη συναλλαγή, μπορεί να δηλωθεί ως “100.000 γιεν – 20.000 γιεν = 80.000 γιεν”. Μπορείτε να καταγράψετε προμήθειες με τη μορφή εξόδων που προκύπτουν για να αποκομίσετε κέρδος, οπότε φροντίστε να καταγράψετε τι έχετε πραγματοποιήσει.

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι μια ονειρική συναλλαγή όπου μπορείτε να κάνετε τεράστια κέρδη αν μπορείτε, αλλά αν δεν σκέφτεστε τις χρεώσεις που θα προκύψουν κατά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ίσως να το μετανιώσετε. Συνιστάται να αποκτήσετε όχι μόνο καλές φορολογικές γνώσεις, αλλά και να ζητήσετε τη συμβουλή από ειδικούς σε θέματα φορολογίας και διαχείρισης πλούτου. Διαχειριζόμαστε τα περιουσιακά στοιχεία μας με σύνεση και ταυτόχρονα δίνουμε προσοχή στα φορολογικά μέτρα.

Samsung Galaxy A21

Ακόμα κι αν ανοίξετε έναν λογαριασμό, θα μπορείτε να απολαύσετε πολλά οφέλη, οπότε φροντίστε να τον δοκιμάσετε.

Επομένως, εάν ξεκινήσετε την ανταλλαγή bitcoin, βεβαιωθείτε ότι οι όροι και οι κανόνες ισχύουν για τους φόρους στη χώρα σας. Βεβαιωθείτε για τις μερίδες που πρέπει να πληρώσετε στο εισόδημά σας από bitcoin.