Ο Τραμπ αρνείται να άρει κυρώσεις εναντίον της Huawei, η οποία παραμένει “απειλή για την εθνική ασφάλεια”

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 40 λεπτά

Ο Donald Trump επανέλαβε τα παράπονά του εναντίον της Huawei. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ομάδα αποτελεί «απειλή για την εθνική ασφάλεια» και αρνείται να αντιστρέψει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν πριν από τρεις μήνες. Η Huawei έχει παραχωρήσει 90 ημέρες για να συνεχίσει να συνεργάζεται με αμερικανικές εταιρείες, αλλά μόνο έτσι ώστε οι αμερικανικές εταιρείες να μην χάσουν έναν μεγάλο πελάτη, εξηγεί η αμερικανική διοίκηση.

trump
Πίστωση: Gage Skidmore / Flickr

Ενώ η Huawei θα αποκτήσει επιπλέον 90 ημέρες για να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Αμερικανούς προμηθευτές της, ο Ντόναλντ Τραμπ και η διοίκησή του δεν σκοπεύουν να ανακουφίσουν κάθε πίεση στον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε στους δημοσιογράφους πριν απογειωθεί στην Air Force One ότι δεν σκοπεύει να μειώσει τις κυρώσεις εναντίον της Huawei λόγω των κινδύνων που θέτει για την εθνική ασφάλεια.

Ο Donald Trump διατηρεί την πίεση στην Huawei

“Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν πρόκειται να κάνουμε επιχειρήσεις [avec Huawei] “Ο Τραμπ είπε. “Δεν το θέλω γιατί είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια και πιστεύω πραγματικά ότι τα μέσα ενημέρωσης το κάλυψαν λίγο διαφορετικά”, πρόσθεσε, εμφανώς ενοχλημένος από τη μεταχείριση των μέσων ενημέρωσης που δόθηκε στην υπόθεση. Πιθανότατα περίμενε μια πιο έντονη Huawei από τον Τύπο.

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump: ενημέρωση κατάστασης

Δήλωσε ότι ορισμένα πολύ συγκεκριμένα τμήματα της Huawei ενδέχεται να δικαιούνται προτιμησιακή μεταχείριση, αλλά αυτό θα ήταν ” πολύ περίπλοκο “ για να φτάσουμε εκεί. Πριν από τρεις μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε τη μοίρα της Huawei με την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, η οποία δεν είναι ακόμη σίγουρη. Από την πλευρά του, ο Larry Kudlow, εθνικός οικονομικός σύμβουλος, ανέφερε ότι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ συμφώνησε να παρατείνει την αναστολή της Huawei για τρεις επιπλέον μήνες για να συνεχίσει να συνεργάζεται με αμερικανικές εταιρείες προς το συμφέρον των αμερικανικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένου του ομίλου. Τα κινέζικα είναι μεγάλος πελάτης και όχι για να βοηθήσουν την Huawei.

Πηγή: Reuters