Ο Ντέιζερ κάνει τα πράγματα του και θα πληρώσει τους καλλιτέχνες πολύ καλύτερα στη Γαλλία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Deezer σκοπεύει να δοκιμάσει ένα νέο σύστημα στη Γαλλία για να πληρώσει τους καλλιτέχνες πιο δίκαια. Προς το παρόν, ο υπολογισμός των δικαιωμάτων βασίζεται σε ένα συνολικό ποσοστό ακρόασης. Αύριο θα υπολογιστούν με βάση το ποσοστό ακρόασης ανά χρήστη, με αποτέλεσμα αύξηση 30% στο εισόδημα των καλλιτεχνών με τις λιγότερες ακρόαση. Επεξηγήσεις.

Η Deezer θέλει μια πιο δίκαιη κατανομή του εισοδήματός της με καλλιτέχνες και θα δοκιμάσει από τον επόμενο χρόνο, στη Γαλλία, έναν νέο υπολογισμό των δικαιωμάτων για τους καλλιτέχνες. Προς το παρόν, το ποσό των συνδρομών Deezer ομαδοποιείται σε ένα κοινό pot. Ο Deezer παίρνει ένα μέρος και αναδιανέμει τα υπόλοιπα στους καλλιτέχνες ανάλογα με το συνολικό μερίδιο κοινού τους. Με άλλα λόγια, εάν ο συνολικός αριθμός των παιχνιδιών είναι 1000 και ο καλλιτέχνης Α έχει ακούσει 900 φορές, τότε θα λάβει το 90% των εσόδων. Ο καλλιτέχνης Β θα λάβει μόνο 10%.

Ο Deezer δοκιμάζει ένα νέο και πιο δίκαιο σύστημα αμοιβών για καλλιτέχνες

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το σύστημα ευνοεί ουσιαστικά τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες, αφήνοντας εκείνους με μικρότερο αριθμό έργων. Για να προωθήσει περαιτέρω πιο εμπιστευτικές ομάδες και καλλιτέχνες, η Deezer έχει εφαρμόσει ένα νέο σύστημα υπολογισμού με επίκεντρο τις επιλογές των χρηστών, που ονομάζεται UCPS. Έξοδος από το κοινό pot: οι καλλιτέχνες πληρώνονται από χρήστη ανά χρήστη, ανάλογα με τις επιλογές του τελευταίου – ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιχνιδιών.

Διαβάστε επίσης: Οι Spotify, Apple Music και Deezer ωθούν τους καλλιτέχνες να μειώσουν το μήκος του τραγουδιού

40 ετικέτες έχουν ήδη δώσει την έγκρισή τους στο νέο σύστημα αμοιβών – αν και δεν υπάρχουν κορυφαίες ετικέτες μεταξύ αυτών. Σύμφωνα με τον Deezer, το νέο σύστημα θα επιτρέψει στους μικρούς καλλιτέχνες να κερδίσουν εισόδημα έως και 30% κατά μέσο όρο. Οι καλύτεροι αμειβόμενοι καλλιτέχνες μπορούσαν να δουν τα έσοδά τους να μειώνονται κατά 10%. Ποια πλατφόρμα ροής ήχου χρησιμοποιείτε; Μιλήστε για αυτό στα σχόλια.

Πηγή: Engadget

Το σύστημα αμοιβών μετά τις αλλαγές
Το τρέχον σύστημα αποδοχών