Ο Εμμανουήλ Μακρόν πετά τους υπουργούς του σε πραγματικό χρόνο με αυτήν τη μυστική εφαρμογή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Εμμανουήλ Μακρόν παρακολουθεί το έργο των υπουργών του μέσω μιας εφαρμογής που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο, με τη δύναμη των δρομέων, την πρόοδο του έργου τους. Ο αρχηγός του κράτους δεν θα δίσταζε να τους απειλήσει με ανασχηματισμό όταν οι δρομείς τους θα ήταν λίγο υπερβολικοί. Η εφαρμογή και τα δεδομένα της αυτήν τη στιγμή προορίζονται για χρήση από τον πρόεδρο και λίγα άτομα στην κορυφή του κράτους.

Ο Εμμανουήλ Μακρόν καινοτομεί για να παρακολουθεί συνεχώς την πρόοδο του έργου των υπουργών του, όπως αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα Ευρώπη 1, BFMTV και Le Figaro. Έτσι, ο αρχηγός του κράτους ανέθεσε στον εκπρόσωπο για τον δημόσιο μετασχηματισμό Thomas Cazenave και τον Γενικό Γραμματέα του Elysee Palace Alexis Kohler με το καθήκον να δημιουργήσει και να διαχειριστεί αυτήν την άνευ προηγουμένου αίτηση στο πλαίσιο της Πέμπτης Δημοκρατίας. Αυτό είναι (προς το παρόν) μόνο για τη χρήση του προέδρου και μερικών ανθρώπων στην κορυφή του κράτους.

Macron App: ο πρόεδρος παρακολουθεί τους υπουργούς του σε πραγματικό χρόνο με μια εφαρμογή!

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από το Challenges, προέκυψε το ζήτημα της διάθεσης των δεδομένων του στο ευρύ κοινό – προτού αποφασίσει ο αρχηγός του κράτους, με το πρόσχημα ότι η δημοσιοποίηση αυτών των δεδομένων θα εμπόδιζε τη δράση της κυβέρνησης. Αυτή η εφαρμογή παρέχει ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την πρόοδο των εργασιών των υπουργών. Για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς φαίνεται, η τηλεόραση BFM παίρνει μερικές λήψεις (διαθέσιμες στο τέλος του άρθρου). Βλέπουμε έναν πίνακα ελέγχου με θεματικούς χάρτες και ρυθμιστικά.

Έτσι, για παράδειγμα, μπορούμε να διαβάσουμε στους χάρτες σελίδων «Εθνική Εκπαίδευση» όπως “Εκσυγχρονίστε τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διαφοροποιήστε τις προσλήψεις”, ακολουθούμενη από στόχους που σχετίζονται με μπαρ, πράσινο όταν όλα πάνε όπως έχει προγραμματιστεί με το ποσοστό ολοκλήρωσης. Και το κόκκινο διαφορετικά. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, αυτό δεν είναι παιχνίδι. Ο Πρόεδρος έχει ήδη απειλήσει τους υπουργούς του με ανασχηματισμό σε περίπτωση που η δράση τους δεν είναι ικανοποιητική.

Διαβάστε επίσης: Whatsapp, Telegram, Signal, Viber – ποια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων χρησιμοποιεί ο Emmanuel Macron;

Πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: L’Obs