Ο διαδικτυακός εθισμός στις αγορές λέγεται ότι είναι ψυχική ασθένεια

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο εθισμός στα διαδικτυακά ψώνια είναι μια ψυχική ασθένεια, σύμφωνα με μια μελέτη που αναφέρεται από το ειδικό περιοδικό Comprehensive Psychiatry. Η εμπειρία δείχνει συνδέσμους μεταξύ αυτής της συμπεριφοράς και της κατάθλιψης και του άγχους.

Πίστωση: Phonandroid

Είστε εθισμένοι στις διαδικτυακές αγορές; Με την προσέγγιση των καλών συμφωνιών της Black Friday, η απάντηση με “ναι” σε αυτήν την ερώτηση δεν είναι απαραιτήτως ούτε εκπληκτική ούτε ανησυχητική. Ωστόσο, για ορισμένους χρήστες του Διαδικτύου, οι διαδικτυακές αγορές είναι μια πραγματική ασθένεια που δεν μιλά το όνομά της.. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Comprehensive Psychiatry το δείχνει: από 122 άτομα που αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να ελέγξουν τις διαδικτυακές τους δαπάνες, το ένα τρίτο επηρεάζεται επίσης από προβλήματα άγχους και κατάθλιψης.

Οι καταναγκαστικές αγορές θεωρούνται από καιρό μια ψυχική διαταραχή. Στα αγγλικά, φέρει το όνομα του Διαταραχή αγορών αγορών και οι ειδικοί εκτιμούν ότι επηρεάζεται το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η διαταραχή δεν καλύπτει απαραίτητα τα ίδια χαρακτηριστικά για διαδικτυακές αγορές. Οι τελευταίες είναι πράγματι πιο ολέθριες, επειδή η ομάδα των πλατφορμών που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο εκμεταλλεύεται περισσότερο τις ψυχολογικές αδυναμίες των χρηστών του Διαδικτύου για να πουλήσει όλο και περισσότερο.

Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου εκμεταλλεύονται ψυχολογικά κενά

Μπορούμε να πάρουμε το παράδειγμα πλατφορμών όπως το Wish που εμφανίζουν εκπληκτικές εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα τους συνοδευόμενα από ένα μήνυμα που δίνει την εντύπωση ότι το προϊόν έχει υψηλή ζήτηση. Υπάρχουν επίσης ιστότοποι “ιδιωτικών πωλήσεων”, πολλές καλές προσφορές και εφαρμογές όπως το Vinted. Όλοι παίζουν με ψυχολογικά ελατήρια για να πουλούν όλο και περισσότερα αντικείμενα. Ξαφνικά, σύμφωνα με τον συν-συγγραφέα της μελέτης του Dr. Astrid Müller (University of Hanover), είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τον εθισμό στις αγορές διαφορετικά από τον εθισμό στις διαδικτυακές αγορές.

Αυτή η παρατήρηση δεν είναι εντελώς νέα. Για παράδειγμα, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες πτυχές των διαδικτυακών αγορών συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας ψυχικής διαταραχής που διαφέρει από αυτήν Διαταραχή αγορών αγορών. Και εντοπίστε, μεταξύ άλλων, τη διαθεσιμότητα προϊόντων, την ανωνυμία ή το γεγονός ότι οι τιμές είναι προσιτές ως επιβαρυντικοί παράγοντες. Ωστόσο, αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που ποσοτικοποιεί πραγματικά το φαινόμενο.

Διαβάστε επίσης: Εθισμός σε smartphone – οι 5 συνήθειες που αποδεικνύουν ότι είστε εθισμένοι

Ο Δρ Astrid Müller καταλήγει: “Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι ο επιπολασμός του διαδικτυακού εθισμού στις αγορές μεταξύ ασθενών με BSD που αναζητούν θεραπεία θα ενθαρρύνει μελλοντικές μελέτες για τον καθορισμό των διακριτών φαινομενολογικών χαρακτηριστικών μεταξύ του BSD και του διαδικτυακού εθισμού στις αγορές. , τα εγγενή χαρακτηριστικά του, η σχετική συννοσηρότητα και οι ειδικές ιδέες θεραπείας »

Και εσείς, αισθάνεστε κάποιο εθισμό στις διαδικτυακές αγορές; Μοιραστείτε τα σχόλιά σας στα σχόλια.

Πηγή: Elsevier