Ο Βοηθός Google σύντομα θα είναι συμβατός με ηλεκτρικές σκούπες, καφετιέρες και ακόμη και μπανιέρες!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google παρουσίασε νέες λειτουργίες για τον βοηθό φωνής της στο CES 2020. Μεταξύ αυτών, η προσθήκη περίπου είκοσι νέων κατηγοριών συμβατών αντικειμένων όπως αυτόνομες ηλεκτρικές σκούπες, συνδεδεμένες καφετιέρες ή συστήματα κλιματισμού. Νέες φωνητικές εντολές θα φτάσουν σύντομα, ιδίως για τη διαχείριση ηχογραφήσεων φωνητικών αιτημάτων.

Η Google εκμεταλλεύτηκε το CES για να παρουσιάσει νέες λειτουργίες που σχετίζονται με τον εικονικό βοηθό της. Θα φτάσουν “σύντομα”, χωρίς καθορισμό ημερομηνίας, όπως πάντα με την εταιρεία Mountain View. Αλλά περιμένετε αυτό να συμβεί πρώτα στις ΗΠΑ και στις αγγλόφωνες χώρες προτού προωθηθεί διεθνώς με την υποστήριξη άλλων γλωσσών.

Διαβάστε επίσης: Βοηθός Google: η λειτουργία διερμηνέα μεταφράζει τώρα τις συνομιλίες σας σε πραγματικό χρόνο

Παρουσιάστηκαν τρεις μεγάλες καινοτομίες. Το πρώτο αφορά τις νέες κατηγορίες αντικειμένων που ο Βοηθός θα μπορεί να ελέγχει. Θα υπήρχαν περίπου είκοσι σύμφωνα με την εταιρεία. Θα βρείτε στη λίστα των καφετιέρες, ηλεκτρικές σκούπες, συστήματα κλιματισμού ή ακόμη και “έξυπνες” μπανιέρες. Θα είστε σε θέση να ζητήσετε από τον Βοηθό να σας προετοιμάσει έναν καφέ αφού σας προσφέρει ένα καλό ζεστό μπάνιο, ενώ η αυτόνομη ηλεκτρική σκούπα θα ρίξει τον εαυτό της λαίμαργα στα ψίχα του παρκέ δαπέδου. Αυτό είναι τάξη!

Νέα διαχείριση δίσκων

Δεύτερη καινοτομία, η άφιξη του προγραμματισμός εκ των προτέρων μη επαναλαμβανόμενων εργασιών. Προηγουμένως, δεν μπορούσατε να ζητήσετε από τον Βοηθό να προγραμματίσει μια αλληλεπίδραση με ένα συνδεδεμένο αντικείμενο. Θα μπορούσατε να ρυθμίσετε μια περιοδική ρουτίνα και να την απενεργοποιήσετε μετά την εκτέλεση. Από τώρα και στο εξής, αυτή η χειροκίνητη απενεργοποίηση δεν θα είναι πλέον απαραίτητη και θα μπορείτε να προγραμματίσετε εργασίες μίας χρήσης.

Διαβάστε επίσης: Google Home, Amazon Echo, Homepod: ποιο είναι το καλύτερο συνδεδεμένο ηχείο το 2020;

Τελευταία σημαντική καινοτομία, τη διαχείριση των εγγραφών που γίνονται ενώ ο Βοηθός σας ακούει. Έχουν εφαρμοστεί αρκετές εντολές για πρόσβαση στις ηχογραφήσεις, συμβουλευτείτε τις και, εάν χρειάζεται, διαγράψτε τις. Αυτές οι νέες εντολές επιτρέπουν επίσης την πρόσβαση στις ρυθμίσεις σχετικά με την εγγραφή (και διατήρηση) αυτών των εγγραφών. Τέλος, εάν ο Βοηθός ενεργοποιηθεί κατά λάθος, μπορείτε να του πείτε ότι δεν είναι για αυτόν. Θα σταματήσει να ακούει και θα διαγράψει την εγγραφή. Αυτή η φωνητική εντολή είχε ήδη αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο. Αυτές οι τρεις λειτουργίες θα αφορούν χρήστες smartphone Android καθώς και Google Home.

Πηγή: The Verge