Ο Βοηθός Google εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος βοηθός φωνής, ο Σίρι εξακολουθεί να υστερεί

Ο Βοηθός Google εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος βοηθός φωνής, ο Σίρι εξακολουθεί να υστερεί

Ο Βοηθός Google καθιερώθηκε για άλλη μια φορά ως ο καλύτερος έξυπνος βοηθός φωνής στην αγορά, είτε σε smartphone είτε σε συνδεδεμένο ηχείο όπως το Google Home. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Siri κέρδισε για άλλη μια φορά από την τελευταία θέση στο βάθρο πολλαπλασιάζοντας τις λανθασμένες απαντήσεις.

Κάθε χρόνο, η Perficient Digital, μια εταιρεία ανάλυσης, δοκιμάζει τους κύριους βοηθούς φωνής που διατίθενται στην αγορά: Alexa (σε ηχείο Echo και Echo Show), Cortana, Βοηθός Google (σε smartphone Android, στο Google Home Hub και σε Google Home) και Siri (σε iPhone). Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι ερευνητές ρώτησαν 4.999 ερωτήσεις σε ευφυείς βοηθούς.

Ο Βοηθός Google είναι ο καλύτερος έξυπνος βοηθός στην αγορά, μπροστά από τις Alexa, Cortana και Siri

Η ετυμηγορία είναι οριστική: Ο Βοηθός Google σε Android παραμένει ο πιο έξυπνος βοηθός στην αγορά. Ο βοηθός απάντησε σωστά σχεδόν το 90% των ερωτήσεων. Ακριβώς παρακάτω, βρίσκουμε τον Βοηθό Google στο Google Home με 85% σωστές απαντήσεις, ακολουθούμενο από το Google Home Hub, με βαθμολογία 82%. Εν ολίγοις, ο βοηθός που αναπτύχθηκε από την Google κυριαρχεί για άλλη μια φορά στην κατάταξη. Αυτή η παρατήρηση μοιράζεται από τις περισσότερες μελέτες σχετικά με το θέμα.

Διαβάστε επίσης: Το Siri και το Google Assistant είναι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενοι έξυπνοι βοηθοί στον κόσμο, μπροστά από την Alexa

Στην τέταρτη θέση, βρίσκουμε το Alexa και το Echo Show (σχεδόν το 80% των σωστών απαντήσεων). Στη συνέχεια είναι το Siri με βαθμολογία 70%. Στην τελευταία θέση, βρίσκουμε την Cortana με μόνο 50% σωστές απαντήσεις. Λάβετε υπόψη ότι ο βοηθός φωνής iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod και Mac, λαμβάνει βαθμολογία μόλις πάνω από 40% για “απόπειρες απόκρισης”. Αυτές είναι περιπτώσεις όπου ο βοηθός δεν γνωρίζει την απάντηση στην ερώτησή σας, αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί να παρέχει υλικό για να σας βοηθήσει.

Όπως επισημαίνει το Perficient Digital, Το Siri ξεχωρίζει κυρίως για τον μεγάλο αριθμό λανθασμένων απαντήσεων. Φέτος, ο Siri έδωσε σχεδόν 300 λανθασμένες απαντήσεις. Αυτό είναι ακόμη περισσότερο από ό, τι σε προηγούμενες δοκιμές. Ο Siri έδωσε σχεδόν τρεις φορές περισσότερες εσφαλμένες απαντήσεις από τον Βοηθό Google. Μεταξύ 2019 και 2018, η ακρίβεια του Siri μειώθηκε κατά 12%. Σύμφωνα με μια μελέτη της Loup Ventures, το Siri θεωρείται ωστόσο πιο έξυπνο από το Amazon Alexa. Ανάλογα με τα πρωτόκολλα δοκιμής, τα αποτελέσματα μπορεί προφανώς να διαφέρουν. Ωστόσο, η κυριαρχία του Βοηθού Google επιβεβαιώνεται σε όλες τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

siri χειρότερος βοηθός φωνής

Πηγή: Perficient Digital