Ο Βοηθός Google έρχεται στο Xbox One, δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Microsoft, η οποία συνεργάζεται με την Google για να ενσωματώσει τον Βοηθό Google στην κονσόλα παιχνιδιών της, δεν το περιμέναμε πραγματικά. Ωστόσο, αυτό αποφάσισε να κάνει η εταιρεία Redmond. Τώρα μπορείτε να πείτε “Hey Google” (στα Αγγλικά μόνο για τώρα) για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την κονσόλα σας, να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι και πολλά άλλα.

Όταν ξεκίνησε η Microsoft Xbox One τον Νοέμβριο του 2013, η εταιρεία έκανε τα πάντα για να επικεντρωθεί στο οικοσύστημά της. Ως αποτέλεσμα του οποίου ο κατασκευαστής έχει «αναγκάσει» λίγο στην Cortana, τον βοηθό φωνής που βρίσκεται επίσης στα Windows 10. Αλλά εδώ είναι, η σάλτσα δεν έχει πάρει πραγματικά και οι χρήστες που χρησιμοποιούν πραγματικά Cortana δεν είναι σίγουρα. όχι τόσο πολυάριθμα όσο περίμενε η Microsoft. Αυτό πιθανώς εξηγεί αυτήν την μάλλον απροσδόκητη στροφή του κόσμου: Ο Βοηθός Google έρχεται στο Xbox One σήμερα. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο σε έκδοση beta, αλλά είναι ήδη λειτουργική.

Κάντε προεπισκόπηση του Βοηθού Google σε Xbox One ή Xbox One X

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη νέα υπηρεσία, η οποία παραμένει σε έκδοση beta, πρέπει να θυμάστε ότι θα πρέπει να προχωρήσετε ως εξής:

  • Μεταβείτε και εγγραφείτε στο Xbox for Google Assistant Beta Group.
  • Καταχωρήστε το Xbox σας
  • Αποκτήστε την εφαρμογή Google Home για iOS ή Android
  • Προσθέστε το Xbox One, όπως θα κάνατε οποιαδήποτε συσκευή (έξυπνο ηχείο, λάμπα κ.λπ.).
  • Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Microsoft, τον ίδιο που χρησιμοποιείτε στο Xbox One.

Αυτό είναι, μπορείτε τώρα να ελέγχετε φωνητικά την κονσόλα σας. Σημειώστε ότι η λειτουργία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά, αλλά ότι η Microsoft και η Google σκοπεύουν να προσθέσουν νέες γλώσσες σύντομα. Ο οδηγός σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την κονσόλα, αλλά και να ρυθμίσετε την ένταση, να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι, να παίξετε ένα βίντεο ή μουσική ενώ τα ελέγχετε κ.λπ. Χαρακτηριστικά που ήταν ήδη δυνατό να ξεκινήσει μέσω της Cortana.

Μπορούμε τώρα να φανταστούμε ότι η Microsoft θα σταματήσει σταδιακά τον δικό της βοηθό υπέρ του Google, που έγινε πολύ πιο δημοφιλής μέσω συνδεδεμένων ηχείων και smartphone Android.

Πηγή: Engadget