Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα Windows XP παρά τον κίνδυνο εισβολής

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Vladimir Poutine εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα Windows XP παρά τον κίνδυνο πειρατείας. Τα πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα της Microsoft δεν έχουν λάβει πιστοποιητικό μυστικής άμυνας, γι ‘αυτό ο Ρώσος πρόεδρος πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν την αντίκα. Ωστόσο, το Κρεμλίνο και όλες οι ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες θα πρέπει σύντομα να στραφούν στο Astra Linux, ένα ρωσικό λειτουργικό σύστημα.

Συντελεστές: Υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου

Η Ρωσία ενδέχεται να είναι σε θέση να διακόψει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο της Γαλλίας όποτε θέλει, να πραγματοποιήσει μαζικές εκστρατείες πειρατείας ή να βοηθήσει έναν συγκεκριμένο Αμερικανό πρόεδρο να κερδίσει εκλογές, φαίνεται ότι ο ηγέτης της Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι πολύ στο θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ο Ρώσος Πρόεδρος χρησιμοποιεί ακόμα τα Windows XP στον προσωπικό του υπολογιστή στο γραφείο του στο Κρεμλίνο και στην προεδρική του κατοικία στο Νόβο-Ογκάροβο κοντά στη Μόσχα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό λέει ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος OpenMedia, βάσει φωτογραφιών που κυκλοφόρησε από την προεδρική υπηρεσία Τύπου. Μπορείτε να δείτε ένα παραπάνω. Η ταπετσαρία δεν βρίσκεται, αναγνωρίζουμε τη μεγάλη μπλε γραμμή εργασιών των Windows XP. Ειδική αναφορά επίσης για αυτήν την όμορφη φωτογραφία του Κρεμλίνου στο παρασκήνιο. Ως υπενθύμιση, η Microsoft σταμάτησε να παρακολουθεί τα Windows XP τον Απρίλιο του 2014. Αλλά γιατί λοιπόν ο Vladimir Poutine δεν άλλαξε σε πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα;

Διαβάστε επίσης: Ο Vladimir Poutine ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει smartphone!

Δεν υπάρχει πιστοποίηση μυστικής άμυνας

Τα Windows XP θεωρούνται ιδιαίτερα ” ευάλωτο σε ιούς και παραβιάσεις ασφαλείας » όπως επισημαίνει η Microsoft. Απίστευτα, το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της δεκαετίας του 2000 ήταν το τελευταίο που είχε πιστοποίηση μυστικού άμυνας, σύμφωνα με έγγραφα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Τα Windows 10, για παράδειγμα, είναι αξιόπιστα σε υπολογιστές που δεν περιέχουν κρατικά μυστικά, τα οποία κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν ισχύουν πραγματικά για τον υπολογιστή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, το παλιό λειτουργικό σύστημα θα πρέπει σύντομα να αντικατασταθεί από το Astra Linux, μια διανομή Linux που προέρχεται από το Debian σε εξέλιξη από το 2008. Η ρωσική κυβέρνηση θέλει επίσης να στραφεί σε ρωσικά προγράμματα περιήγησης αναζήτησης όπως το Yandex για παράδειγμα. Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αντίκες όπως τα Windows XP.

Όπως επισημαίνουν με σύνεση οι συνάδελφοί μας από την εφημερίδα The Guardian, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν το γεγονός ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί XP αποτελεί πραγματική απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο του Κρεμλίνου ή όχι. Σύμφωνα με το OpenMedia, οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι αφού ο πρώην αξιωματικός της KGB δεν χρησιμοποιεί ” σχεδόν ποτέ το Διαδίκτυο » πεπεισμένο ότι είναι ” Σχέδιο της CIA ». Εδώ είμαστε καθησυχασμένοι.

Πηγή: The Guardian