Ο αισθητήρας φωτογραφιών 108 MP και το οπτικό ζουμ 10x σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμοι για smartphone 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Αρκετές αναφορές, καθώς και η διαρροή του Ice Universe προτείνουν τώρα την επερχόμενη άφιξη αισθητήρων φωτογραφιών 108 megapixel και οπτικών ζουμ 10x periscope. Οι απαραίτητες τεχνολογίες θα ήταν έτοιμες εγκαίρως για τα smartphone του 2020. Η Samsung θα ήταν ο πρώτος προμηθευτής στην αγορά που θα μπορούσε να προσφέρει τέτοια εξαρτήματα.

Το zoom 10X του Oppo Reno είναι ένα υβριδικό σε αντίθεση με την τεχνολογία που συζητήθηκε εδώ.

Μιλάμε για αισθητήρες φωτογραφιών άνω των 100 megapixel και το οπτικό ζουμ 10x: το leaker του Ice Universe μόλις δημοσίευσε ένα αινιγματικό tweet στο οποίο ανακοινώνει την άφιξη τέτοιων αισθητήρων φωτογραφιών πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς. «Όσο είμαστε εκεί, από τον επόμενο χρόνο θα δείτε στο smartphone σας: οπτικό ζουμ 10x και αισθητήρα φωτογραφίας 108 Mpx», εξηγεί το Ice Universe σε ένα tweet που συνοδεύεται από ένα οπτικό που δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει το Galaxy Note 10. Πρώτα απ ‘όλα, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να είστε ύποπτοι: προς το παρόν είναι το μόνο που προτείνουμε ότι η Samsung θα συμπεριλάμβανε αισθητήρες που είναι τόσο δραστικά διαφορετικοί από εκείνους που έχουν ήδη βρεθεί στα S10. Πιστεύουμε από την πλευρά μας ότι η διαρροή μας καλεί να διαβάσουμε μεταξύ γραμμών – και θα καταλάβετε γιατί.

Ο αισθητήρας φωτογραφιών 108 MP και το οπτικό ζουμ 10x θα μπορούσαν να προσγειωθούν σε smartphone του 2020

Στην πραγματικότητα, η άφιξη αισθητήρων φωτογραφιών άνω των 100 megapixel από το 2020 αναμενόταν για πολλούς μήνες από αρκετές αναφορές. Η ανάλυση Credit Suisse δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο, η οποία ήδη αναμενόταν “65 Mpx αισθητήρες το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και 108 Mpx αισθητήρες το 2020”. Η Qualcomm έκανε παρόμοιες προβλέψεις για την άφιξη αισθητήρων 64 και 108 Mpx. Ωστόσο, οι αισθητήρες 64 Mpx είναι ήδη πραγματικότητα και πρέπει να βρεθούν αμέσως σε smartphone φέτος. Οι πρώτοι αισθητήρες 64 Mpx κατασκευάζονται από τη Samsung, η οποία βρίσκεται μπροστά από τη Sony (ο ιαπωνικός κατασκευαστής δεν έχει ακόμη παρουσιάσει τον δικό του αισθητήρα 64 Mpx).

Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή ποιος κατασκευαστής θα είναι η προέλευση τέτοιων αισθητήρων, αλλά όλα δείχνουν ήδη τα εργοστάσια του κατασκευαστή της Νότιας Κορέας – και αυτό είναι πιθανώς αυτό που πρέπει να καταλάβουμε από το οπτικό που επέλεξε ο Ice Σύμπαν για το tweet του. Οι υποψίες ενισχύονται από το γεγονός ότι η Samsung ετοιμάζει, σύμφωνα με το PhoneArena, τηλεφακούς αισθητήρες ικανούς να επιτύχουν οπτικό ζουμ 5x χωρίς απώλειες. Η ευκαιρία να θέσετε στον εαυτό σας μια ερώτηση: παραμένει η φωτογραφία ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός smartphone; Μοιραστείτε τα σχόλιά σας στα σχόλια.

Πηγή: Phonearena