Ορισμένοι επαγγελματίες MacBook απαγορεύονται τώρα σε αεροπλάνα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα MacBook Pro που επηρεάζονται από βλάβη της μπαταρίας απαγορεύονται σε αεροπλάνα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Apple ξεκίνησε μια ανάκληση τον περασμένο Ιούνιο σχετικά με τα 15 ″ μοντέλα που πωλήθηκαν μεταξύ 2015 και 2017, των οποίων οι μπαταρίες είναι πιθανό να υπερθερμανθούν και να πυρπολήσουν.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) εξέδωσε ειδοποίηση σχετικά με την ανάκληση αυτών των μοντέλων MacBook Pro για αστοχία της μπαταρίας. Οι αεροπορικές εταιρείες στην περιοχή καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες του 2017 που απαιτούν να απενεργοποιούνται οι συσκευές με ανακληθείσες μπαταρίες ιόντων λιθίου και να μην χρησιμοποιούνται κατά τις πτήσεις. Το FAA, το αμερικανικό ισοδύναμο του EASA, είναι πολύ πιο σοβαρό.

Το Macbook Pro 15 ″ με ελαττωματικές μπαταρίες δεν γίνεται πλέον αποδεκτό σε αεροπλάνα

Η αμερικανική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της πολιτικής αεροπορίας, όσον αφορά, αποφάσισε καθαρά και απλά απαγόρευση του επηρεασμένου Macbook Pro. Σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, οι αεροπορικές εταιρείες δεν χρειάζεται πλέον να δέχονται αυτά τα μοντέλα σε αεροπλάνα, ούτε στην καμπίνα ούτε στο θάλαμο, ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένα. Περίπου 460.000 Macbook επηρεάζονται από αυτήν την απαγόρευση. Εικόνες ενός MacBook Pro 15 having που έπιασε φωτιά κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο λίγες μέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας ανάκλησης από την Apple.

Για να μάθετε εάν ανησυχείτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε Macbook Pro 15 ιντσών 2015. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο μενού Apple, κάντε κλικ στο Σχετικά με αυτό το Mac στην επάνω γωνία αριστερά. Το όνομα του μοντέλου θα πρέπει να εμφανίζεται. Εάν είναι “MacBook Pro (Retina, 15 ίντσες, μέσα του 2015)”, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή επιλεξιμότητας εισάγοντας τον σειριακό αριθμό στη σελίδα που βρίσκεται σε αυτήν τη διεύθυνση.

Εάν ο υπολογιστής σας έχει επηρεαστεί, μεταβείτε σε ένα Apple Store το συντομότερο δυνατό για να αντικαταστήσετε την μπαταρία του. Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς, έχετε μαζί σας αποδείξεις ή άλλα έγγραφα που σχετίζονται με την επισκευή, εάν πρέπει να αποδείξετε ότι το MacBook δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο.

Πηγή: FastCompany