Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το Τόκιο παρουσιάζει Ολυμπιακά μετάλλια από την ανακύκλωση 6 εκατομμυρίων smartphone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, η οργανωτική επιτροπή μόλις αποκάλυψε τα Ολυμπιακά μετάλλια. Χρυσά, ασημένια, χάλκινα, αυτά τα μετάλλια σχεδιάστηκαν με ανακύκλωση χρησιμοποιημένων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 6 εκατομμυρίων παλαιών smartphone. Συνολικά, περίπου 80.000 τόνοι συσκευών συλλέχθηκαν για την εξαγωγή 32 κιλών χρυσού, 3500 κιλών αργύρου και 2200 κιλών χαλκού.

Η Οργανωτική Επιτροπή Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο κατάφερε να συλλέξει αρκετά χρησιμοποιημένα ηλεκτρονικά gadget για να δημιουργήσει τα Ολυμπιακά μετάλλια 2020. Μια συλλογή ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με σκοπό τη συλλογή παλαιών ηλεκτρονικών απορριμμάτων. για να εξαγάγετε τα πολύτιμα μέταλλα που είναι απαραίτητα για την παραγωγή των μεταλλίων. Ο στόχος έχει πλέον επιτευχθεί. Ένα χρόνο πριν από την εκδήλωση, ο σχεδιασμός των μεταλλίων είναι ήδη έτοιμος.

Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020: η Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσιάζει τα μετάλλια

Τα μετάλλια έχουν διάμετρο 85mm και πάχος 7,7-12,1mm. Κάθε χρυσό μετάλλιο απαιτεί 6 γραμμάρια χρυσού (επιχρυσωμένο), τα ασημένια μετάλλια είναι καθαρό ασήμι και τα χάλκινα μετάλλια χρησιμοποιούν κόκκινο κράμα ορείχαλκου κατασκευασμένο από 95% χαλκό και 5% ψευδάργυρο. Όσον αφορά το σχέδιο, οι οδηγίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν σαφείς: έπρεπε να περιλαμβάνει το εικονικό σύμβολο των πέντε δαχτυλιδιών, το επίσημο όνομα των αγώνων καθώς και μια αναπαράσταση της Νίκης, της ελληνικής θεάς της νίκης μπροστά από το στάδιο του Παναθηναίου.

Διαβάστε επίσης : Η Γαλλία είναι μια αναίρεση στην ανακύκλωση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας

Περισσότεροι από 400 επαγγελματίες σχεδιασμού ήταν σε διαγωνισμό και τελικά το επιλεγμένο μοντέλο υπογράφεται από τον σχεδιαστή Junichi Kawanishi. Συνολικά, συλλέχθηκαν 78.895 τόνοι gadget για το σχεδιασμό όλων των μεταλλίων που θα λάβουν οι αθλητές. Συγκεκριμένα, 6,21 εκατομμύρια smartphone ανακυκλώθηκαν, μεταξύ άλλων ηλεκτρονικών απορριμμάτων που κατέστησαν δυνατή την εξαγωγή 32 kg χρυσού, 3.500 kg αργύρου και 2.200 kg χαλκού.

Πηγή: The Verge