Οι Netflix και Nickelodeon θα παράγουν ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων για την αντιμετώπιση της Disney +

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Netflix συνεργάζεται με το Nickelodeon για να περιορίσει την απειλή της Disney +. Οι δύο εταιρείες μόλις ανακοίνωσαν ότι έχουν υπογράψει μια πολυετή συνεργασία για τη δημιουργία νέων ταινιών και κινούμενων σειρών. Το Netflix σκοπεύει πλήρως να χρησιμοποιήσει τα απαραίτητα μέσα για να εμπλουτίσει το περιεχόμενο των νέων του, ένα από τα σπουδαία πλεονεκτήματα της Disney που έχει πολλά βασικά franchise.

Ο πολλαπλασιασμός των πλατφορμών ροής δεν είναι τελικά τόσο κακός για τους χρήστες. Ο ανταγωνισμός θα ωθήσει σίγουρα την ποσότητα και την ποιότητα του περιεχομένου προς τα πάνω. Το Netflix μπορεί να πει ότι είναι γαλήνιο ενόψει της άφιξης της Apple TV + και της Disney +, ακονίζει τα όπλα του για να υπερασπιστεί τον θρόνο του ως ηγέτη και θα ήταν λάθος να υποτιμήσουμε την απειλή. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, η Disney + ξεκινάει με ένα ξεκίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τις Κάτω Χώρες.

Η πλατφόρμα δείχνει ήδη τη δύναμη των franchise της και εκείνων των θυγατρικών της Pixar και Marvel που προσελκύουν πλήθος. Για να ενισχυθεί σε αυτό το μέτωπο, Η Netflix επέλεξε να στοιχηματίσει στο Nickelodeon το τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στον αμερικανικό όμιλο Viacom. Δεν παρουσιάζουμε πλέον το Nickelodeon, το οποίο διαθέτει στέρεη εμπειρία σε προγράμματα για παιδιά και εφήβους και το οποίο χρειάστηκε μόνο λίγα χρόνια για να ανέβει στην κορυφή των καναλιών που απευθύνονται στη νεολαία στη Γαλλία.

Netflix: απαιτείται αντεπίθεση εναντίον της Disney +

Το Netflix παρακολούθησε καθώς η Disney + ξεκίνησε να ξεκινάει χωρίς κίνηση. Προς το παρόν προσβάσιμο σε λίγες χώρες, η πλατφόρμα αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες για την κυκλοφορία της. Ήταν απλά θύμα της επιτυχίας της και η Disney ισχυρίστηκε ότι δεν είχε προετοιμαστεί για ένα τόσο πλήθος. Με άλλα λόγια, ήταν πολύ πέρα ​​από τις προσδοκίες.

Σε αυτό το πλαίσιο η Netflix ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Nickelodeon. Το πολυετές συμβόλαιο αφορά την παραγωγή ταινιών και σειρών κινουμένων σχεδίων που θα περιλαμβάνουν τόσο γνωστούς χαρακτήρες Nickelodeon, αλλά και ολοκαίνουργιους αποκλειστικούς χαρακτήρες. Τα προγράμματα θα απευθύνονται σε παιδιά και οικογένειες σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Netflix.

Διαβάστε επίσης – Netflix: κορυφαία 10 από τα καλύτερα κινούμενα σχέδια στον κατάλογο

Η συμφωνία αποτελεί επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ Nickelodeon και Netflix. Η πλατφόρμα μεταδίδει ήδη αρκετούς από τους δημοφιλείς τίτλους του καναλιού, όπως τα κινούμενα σχέδια “Modern Life of Rocko: The Return” και “Invader Zim and the Florpus”, για να μην αναφέρουμε το “The Fate of the Teenage Mutant Ninja Turtles”.