Οι Bouygues και η Google συνεργάζονται για να σας δείξουν στοχευμένες διαφημίσεις στην τηλεόραση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Bouygues Telecom μόλις υπέγραψε συνεργασία ενάμισι έτους με την Google για να ξεκινήσει στοχευμένη διαφήμιση στα κανάλια που είναι διαθέσιμα στο Bbox. Οι περικοπές διαφημίσεων θα προσαρμοστούν ανάλογα με το προφίλ των θεατών. Αυτή η πρακτική, η οποία απαγορεύεται επί του παρόντος από τη γαλλική νομοθεσία, θα εγκριθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Σας αρέσει να παρακολουθείτε ποδόσφαιρο; Θα βομβαρδιστείτε με διαφημίσεις στο Canal + ή στο RMC Sport. Το MasterChef σας χαλαρώνει; Τα σκεύη κουζίνας Fleury Michon και οι διαφημίσεις φουά γκρα είναι δικές σας. Αυτό ονομάζεται στοχευμένη διαφήμιση και αυτή η πρακτική θα εισέλθει σύντομα σε τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδονται στο Android BBox. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Journal du Net (JDN), η Bouygues Telecom και η Google υπέγραψαν συνεργασία ενάμισι έτους για την ανάπτυξη και τη δημιουργία ενός στοχευμένου διαφημιστικού συστήματος για κανάλια που μεταδίδονται στο BBox. Αυτές οι περικοπές διαφημίσεων θα προσαρμοστούν στο προφίλ του θεατή, όπως αυτό που έχει ήδη γίνει στον ιστό.

Οι πρώτες στοχευμένες διαφημίσεις δεν θα φτάσουν στο BBox μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021. Πράγματι, ο γαλλικός νόμος απαγορεύει επισήμως αυτό το είδος πρακτικής, αλλά ευτυχώς για τους χειριστές, η οπτικοακουστική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε από τον Emmanuel Macron θα εγκρίνει στοχευμένη διαφήμιση στις τηλεοράσεις μας από την 1η Ιανουαρίου 2020. Αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία για την Google, η οποία θα είναι σε θέση να προσπαθήσει να παρέχει τα διαφημιστικά της δίκτυα σε άλλους φορείς. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Τηλεοπτικής Διαφήμισης, αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ σε επιπλέον κέρδη σε διάστημα 5 ετών, σε σύγκριση με τη «βασική» διαφήμιση.

Διαβάστε επίσης: Η Google προσθέτει περισσότερες διαφημίσεις στο Youtube

Οι χειριστές κερδίζονται από την ιδέα

Το Free θα μπορούσε να ενδιαφέρεται με τη σειρά του και να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της Google για τη δημιουργία στοχευμένης διαφήμισης ” ακόμα κι αν δεν σταματήσει τίποτα », καθορίζει το JDN. Με ένα κιβώτιο τηλεόρασης με Android, το FreeBox Mini 4K, ο χειριστής θα μπορούσε να επιλέξει την εγκατάσταση και να στραφεί στην εταιρεία Mountain View.

Η Altice προτίμησε να επιλέξει την τεχνολογία FreeWheel. Αυτή η εταιρεία που ειδικεύεται στη δημιουργία εσόδων βίντεο προσφέρει ένα πλήρες οικοσύστημα για τα τηλεοπτικά κανάλια να διαχειρίζονται και να στοχεύουν διαφημίσεις. Πολλά κανάλια και χειριστές χρησιμοποιούν το FreeWheel όπως Canal +, TF1 ή SFR. Από την πλευρά της, η Orange θέλει να ευνοήσει μια εσωτερική λύση και αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με την Google.

Πηγή: JDN