Οι BFMTV και RMC επιστρέφουν στα Freeboxes: Οι Altice και Free έχουν υπογράψει συμφωνία

Phonandroid : actu Android et High-tech

“Αυτή η συμφωνία επιτρέπει τη διανομή από τα κανάλια BFMTV, RMC Découverte και RMC Story στα οποία προστίθενται τα δύο τοπικά κανάλια BFM Paris και BFM Lyon Métropole […] Τα κανάλια BFMTV, RMC Découverte και RMC Story, που τέθηκαν σε αναστολή στις 27 Αυγούστου 2019, είναι και πάλι διαθέσιμα σε δωρεάν συνδρομητές », εξηγεί ο Iliad στο δελτίο τύπου του.

Πριν προσθέσετε, με μια ένδειξη αταξίας: “Ο τομέας και οι τηλεθεατές μπορούν να είναι ικανοποιημένοι με την αποφασιστική παρέμβαση του CSA που επέτρεψε από την επιμονή του την αποκατάσταση του σήματος”. Η Iliad αγωνίζεται για αρκετές εβδομάδες για να αποτρέψει την Altice από την επιβολή δικαιώματος για το δικαίωμα μετάδοσης των καναλιών και των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Η μητρική εταιρεία της Free θεώρησε ότι είχε τουλάχιστον το δικαίωμα να μεταδίδει δωρεάν τα κανάλια της ομάδας στο TNT στους συνδρομητές της. Για να βγει από τη σύγκρουση, ελλείψει συμφωνίας, ο Xavier Niel είχε προσφερθεί να υποβάλει στον ανταγωνιστή του ένα νέο συμβόλαιο μετάδοσης προκειμένου να κάνει τα συνδρομητικά του κανάλια προαιρετικά. Μια «χειρονομία» που η SFR τότε – πιθανώς σωστά – ερμήνευσε ως πρόκληση.

BFMTV cut: Η Altice τελικά είχε λίγη υποστήριξη

Αλλά πολλά στοιχεία κατέληξαν να λειτουργούν υπέρ του Free. Αρχικά το CSA που εξουσιοδότησε το Free να μην μεταδίδει πλέον τα κανάλια της ομάδας Altice, εάν το επιθυμούσε. Στη συνέχεια, υπήρξε το συμπέρασμα της σύγκρουσης με την Orange, σύμμαχος του Free σε αυτή την υπόθεση – η οποία κατέληξε σε μια νίκη για την εταιρεία του Stéphane Richard. Αλλά πάνω απ ‘όλα, το κόψιμο του σήματος δεν έκανε, γενικά, καλό στο κοινό των καναλιών της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Πώς η SFR αναγκάζει τους συνδρομητές του να παρακολουθούν BFMTV

Έτσι, τον Αύγουστο, μάθαμε ότι η περικοπή του BFMTV στα Freeboxes είχε χάσει σχεδόν το 15% του κοινού από το κανάλι. Γενικότερα, η υπόθεση υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την αλλαγή ισχύος μεταξύ των μεγάλων τηλεοπτικών ομάδων και των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου, ενώ οι Γάλλοι σήμερα υπερβαίνουν το 60% για να λαμβάνουν τηλεόραση μέσω του κουτιού τους. Από την αρχή αυτής της σύγκρουσης, μόνο οι Bouygues συμφώνησαν να πληρώσουν για να λάβουν τα κανάλια της ομάδας και την επανάληψή τους.

Πηγή: Iliad