Οι Amazon, eBay και Wish κατηγορούνται για πώληση εκρηκτικών και θανατηφόρων προϊόντων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Φορτιστής που εκρήγνυται, στεγνωτήρας μαλλιών που αναφλέγεται … Μια βρετανική ένωση κατηγορεί την eBay, την Amazon και την επιθυμία για εμπορία δυνητικά θανατηφόρων ηλεκτρικών προϊόντων.

ο γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκονται στα αξιοθέατα της Electrical Safety First, μιας βρετανικής μη κερδοσκοπικής ένωσης. Προϊόντα, όπως αποτρίχωσης με λέιζερ ή ίσιωμα μαλλιών, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Για παράδειγμα, ο σύλλογος διέταξε 15 αντικείμενα στο Amazon, το eBay και το Wish. 14 από αυτά δεν πληρούν καθόλου τα πρότυπα ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου και θα μπορούσε να βλάψει ή ακόμα και να σκοτώσει, οι χρήστες τους.

Ένας ψεύτικος φορτιστής που παραγγέλθηκε στη Wish, πυροδοτείται χωρίς λόγο

Ένα προς ένα, η Ηλεκτρική Ασφάλεια Πρώτα δοκίμασε όλα τα προϊόντα που έλαβε σε διάφορες καταστάσεις. Ο σύλλογος ανακάλυψε ότι με τον περιορισμό της ροής του αέρα ενός στεγνωτήρα μαλλιών που διατάχθηκε στο Wish, θα μπορούσε να πάρει φωτιά. Ένα αποτριχωτικό λέιζερ που αγοράστηκε στο eBay ενέχει υψηλό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Τελικά, ένας ψεύτικος φορτιστής της Apple αναφλέγεται κυριολεκτικά κατά τη χρήση.

Αντιμέτωποι με όλες αυτές τις κατηγορίες, οι τρεις εν λόγω ιστότοποι έσπευσαν να αποσύρουν τα σχετικά προϊόντα. Σε μια δήλωση που στάλθηκε στο Business Insider, ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι “η ασφάλεια είναι κορυφαία προτεραιότητα”. Προσθέτει επίσης: «Απαιτούμε όλα τα προϊόντα που προσφέρονται στο κατάστημά μας να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και έχουμε αναπτύξει υπερσύγχρονα εργαλεία για να αποτρέψουμε την καταχώριση μη ασφαλών ή μη συμμορφούμενων προϊόντων στα καταστήματά μας. “

Διαβάστε επίσης: Η Amazon καταστρέφει τόνους νέων προϊόντων στις γαλλικές αποθήκες της

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι τα προϊόντα που αναφέρονται στη νέα έρευνα είχαν αφαιρεθεί από τον ιστότοπο. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν καταργηθεί με αυτόν τον τρόπο. Τον περασμένο Αύγουστο, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι χιλιάδες είδη που πωλήθηκαν στο Amazon, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών παιχνιδιών και των ναρκωτικών για ενήλικες, δεν επικυρώθηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές. Μια δεύτερη έρευνα, που διεξήχθη αυτή τη φορά από το CNBC, έδειξε ότι τρίτοι πωλητές έστειλαν τρόφιμα που έληξαν σε πελάτες της Amazon.

Ηλεκτρική ασφάλεια Πρώτα καλεί τις αρχές να αναγκάσουν τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου να ελέγχουν καλύτερα όλα τα εμπορεύματα που πωλούν ή που είναι προσβάσιμα μέσω τρίτων πωλητών. Προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή αυτών των άρθρων στην επικράτεια, επιθυμεί επίσης να ενισχύσει τον έλεγχο σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Πηγή: Business Insider