Οι 9 καλύτερες εφαρμογές Android για μια επιτυχημένη εκκίνηση στο σχολείο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Ιουλίου 2020 στις 12 ώρες 21 λεπτά

Επιστροφή στο σχολείο 2019 έρχεται σύντομα! Η πετσέτα της παραλίας σας είναι πιθανότατα τοποθετημένη στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας και τελικά είστε έτοιμοι να συσσωρευτείτε για ένα νέο έτος σπουδών ή εργασίας. Για να σας βοηθήσουμε καλύτερα, δημιουργήσαμε μια επιλογή από ειδικές εφαρμογές «επιστροφή στο σχολείο» για εσάς.

Η επιστροφή στο σχολείο δεν είναι εύκολη για κανέναν! Μερικές φορές ξεχνάμε γρήγορα ότι το smartphone μας μπορεί να μας βοηθήσει να οργανωθούμε λίγο καλύτερα και έτσι να μας επιτρέψει να διαχειριστούμε καλύτερα αυτήν τη φάση μετάβασης μεταξύ διακοπών και επιστροφής στην ενεργό ζωή. Για τους εφήβους όπως και για τους ηλικιωμένους, το κινητό τηλέφωνο μπορεί γρήγορα να γίνει ουσιαστικός σύμμαχος.

Παρά την τεχνολογική άνθηση τα τελευταία χρόνια, συχνά βλέπουμε το smartphone ως πηγή απόσπασης της προσοχής. Ωστόσο, η χρήση του μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για τους εφήβους. Είστε λοιπόν έτοιμοι να αξιοποιήσετε στο έπακρο το smartphone σας για μια επιτυχημένη έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019; Αφού τα δοκιμάσετε, δεν θα μπορείτε να σκεφτείτε ότι τα smartphone σας κάνουν ανόητους!

Για τους γονείς

Evernote, έτσι δεν ξεχνάς τίποτα

Μετά από δύο ή τρεις εβδομάδες διακοπές στον ήλιο, η επιστροφή στη δουλειά μπορεί εύκολα να γίνει ένα πραγματικό εμπόδιο. Είναι δύσκολο να επιταχύνεις όταν έχεις περάσει μέρες να σκεφτείς τίποτα άλλο από το να πας στην παραλία. Ωστόσο, θα πρέπει να το συνηθίσετε, οι διακοπές έχουν τελειώσει, αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να βασανίζετε το μυαλό σας!

Απλώς κατεβάστε μια κολλώδη σημείωση όπως το Evernote, μια από τις καλύτερες εφαρμογές Android στην κατηγορία της. Απίστευτα καλά σχεδιασμένο, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να εγγράψετε σχεδόν ό, τι θέλετε, τότε θα βρείτε τις σημειώσεις σας στον υπολογιστή σας και σε όλες τις συσκευές σας!

Cam Scanner, για να έχετε στη διάθεσή σας όλα τα έγγραφά σας

Ποιος λέει ότι η επανεισδοχή λέει χαρτιά. Μεταξύ της έναρξης του σχολικού έτους για το παιδί σας και των διαφόρων φωτοαντιγράφων που θα ζητηθούν από τα δεξιά προς τα αριστερά, κινδυνεύετε γρήγορα να χάσετε τα λατινικά σας και να ξοδέψετε χρόνο στην ουρά μπροστά από το φωτοτυπικό. Γιατί να μην σαρώσετε όλα τα έγγραφά σας μία για πάντα με το smartphone σας, ώστε να τα έχετε στη διάθεσή σας. Με το Cam Scanner, είναι πολύ εύκολο. Μόλις σαρωθεί, τα έγγραφά σας θα μετατραπούν σε αρχεία PDF, έτοιμα για χρήση. Μπορείτε ακόμη και να τα εκτυπώσετε από το smartphone σας.

Διακοπές και αργίες, ώστε να μην ξεχνάμε τις διακοπές

διακοπές διακοπές πίσω στο σχολείο android

Όταν είμαστε στο σχολείο, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να θυμόμαστε τις ημερομηνίες έναρξης των διακοπών και των αργιών. Όταν εργάζεστε, είναι πάντα λίγο πιο περίπλοκο. Παραδεχτείτε ότι είναι ακόμα πολύ βαρετό να μην έχετε προγραμματίσει την εκδήλωση και να μάθετε την τελευταία στιγμή ότι το παιδί σας δεν πηγαίνει στο σχολείο σήμερα. Ειδικά όταν γνωρίζετε ότι υπάρχει μια εφαρμογή που αναφέρει όλες τις ημερομηνίες των διακοπών και των αργιών.

Για τους μαθητές

Duolingo, για να μάθεις μια νέα γλώσσα!

Θέλετε να μάθετε μια νέα γλώσσα; Το Duolingo είναι για εσάς! Ιδιαίτερα καλά σχεδιασμένο, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να μάθετε μια νέα γλώσσα σε μόλις 5 λεπτά την ημέρα. Δεν έχει σημασία αν είστε αρχάριος, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μάθετε όλους τους μηχανισμούς της γλώσσας που θέλετε να μάθετε και να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας. Ένας διασκεδαστικός τρόπος μάθησης που μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα των παραδοσιακών μαθημάτων. Είναι πραγματικά υπέροχο και επιπλέον, είναι δωρεάν! Δεν θα χρειαστείτε καν τη Μετάφραση Google πια!

Υπολογιστής MyScript, για μαθηματικά και επιστήμονες

Εάν βρίσκεστε σε μια καριέρα επιστήμης ή έχετε ξεκινήσει μεταπτυχιακό σχολείο όπου αλγόριθμοι και εξισώσεις αποτελούν μέρος της καθημερινής σας ζωής, ίσως χρειαστείτε έναν επιστημονικό υπολογιστή. Τι γίνεται αν ξεχάσετε ποτέ το πολύτιμο μηχάνημά σας στο γραφείο σας; Γνωρίστε ότι το smartphone σας μπορεί να αντικαταστήσει την αριθμομηχανή σας!

Χάρη στο MyScript Calculator, εσείςθα μπορέσουμε να κάνουμε μαθηματική συλλογιστική γράφοντάς τα με το χέρι και αυτά θα γίνουν κατανοητά από την εφαρμογή για να μετατραπούν σε ψηφιακά δεδομένα! Τόσο μαγικό θα σε έκανε να θέλεις να κάνεις μαθηματικά, σωστά; Χάρη στο MyScript Calculator, μπορείτε, με το smartphone και τα χέρια σας, να εκτελέσετε τις ακόλουθες λειτουργίες: δυνάμεις, ρίζες, εκθετικά, τριγωνομετρία, λογάριθμοι, …

Wunderlist, η απόλυτη εφαρμογή λίστας!

Αν είστε σαν εμένα και απολαμβάνετε τη δημιουργία διαφορετικών και ποικίλων λιστών για να σας κρατήσουμε οργανωμένους και να απεικονίσετε τις υποχρεώσεις σας, θα λατρέψετε το Wunderlist. Έχοντας δοκιμάσει πολλές εφαρμογές του ίδιου είδους, αυτό είναι σαφώς το εφαρμογή με τις καλύτερες καταχωρίσεις στο Google Play Store. Χάρη στην καθαρή και ευχάριστη διεπαφή, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς τύπους λιστών και να προγραμματίσετε υπενθυμίσεις ενώ τις συνδέετε με το Google, το Outlook ή άλλο ημερολόγιο.

Το Wunderlist είναι διαισθητικό και εύκολο στη χρήση. Θα μπορείτε να το συγχρονίσετε με το tablet, το smartphone και τον υπολογιστή σας. Η εφαρμογή είναι ιδανική για λίστες αγορών, λίστες ταινιών που μπορείτε να δείτε, πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσετε, εργασία που πρέπει να παραδοθεί, … Σε κάθε εργασία, μπορείτε να προσθέσετε διάφορες σημειώσεις, να προσθέσετε μια συγκεκριμένη προθεσμία ή να περάσετε τις εργασίες σας με οι υπολοιποι. Για τα κεφάλια στον αέρα, αυτή είναι η τέλεια εφαρμογή σχεδιασμού!

SnapSchool, για βοήθεια και βοήθεια σε άλλους

Το SnapSchool είναι μια εξαιρετική εφαρμογή σχολικής υποστήριξης. Η εφαρμογή είναι ιδανική εάν μερικές φορές έχετε μαθησιακές δυσκολίες σε ορισμένα θέματα και δεν έχετε κάποιον φίλο σας για να σας βοηθήσει. Εάν είστε ντροπαλοί ή κάπως μοναχικοί, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε βοήθεια από έναν συμμαθητή σας.

Χάρη στο SnapSchool, όλοι οι μαθητές μπορούν να λάβουν βοήθεια στο διαδίκτυο ! Σε αυτήν την καταπληκτική συνεργατική πλατφόρμα, μπορείτε να βοηθήσετε άλλους μαθητές και σε αντάλλαγμα θα σας βοηθήσουν επίσης. Εάν είστε ιδιαίτερα καλοί σε λογοτεχνικά θέματα, όπως η λογοτεχνία ή τα αγγλικά, αλλά έχετε σχεδόν μηδενικά αποτελέσματα στα μαθήματα μαθηματικών, ενδέχεται να είστε σε θέση να ανταλλάξετε τις δεξιότητές σας με αντάλλαγμα ένα χέρι βοήθειας. μάλλον ευπρόσδεκτο!

Ημερολόγιο Google

Σκοτεινό ημερολόγιο Google

Για να οργανωθείτε με συμμαθητές ή συναδέλφους, ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα (τα ραντεβού σας, οι έλεγχοι και οι εκδρομές σας) τίποτα σαν μια καλή εφαρμογή ημερολογίου στο Android. Στο πεδίο, το Ημερολόγιο Google ξεχωρίζει ως μια απολύτως απαραίτητη εφαρμογή. Είναι, για παράδειγμα, η ιδανική λύση για να μοιραστείτε ένα ημερολόγιο με τους συναδέλφους σας, είτε διαθέτουν Android είτε iPhone. Συνδεδεμένος με τον Λογαριασμό σας Google, το Ημερολόγιο Google μπορεί να συγχρονιστεί με το ηχείο Google Home ή μέσω μιας εφαρμογής αυτοματισμού όπως το IFTTT, μαζί με άλλες υπηρεσίες.

Τρέλλο

Για να ολοκληρώσετε με επιτυχία ένα έργο ή ομαδική εργασία, το Trello είναι η ιδανική εφαρμογή Android. Χάρη στην απλή, προσβάσιμη και πλήρη διεπαφή του, το Trello διευκολύνει τη δημιουργία πινάκων για την απλοποίηση της ζωής σας και την οργάνωση της εργασίας σας: ποιος κάνει τι; πότε? ποια προθεσμία; Το καλύτερο από όλα: Τα αρχεία Google Drive και Dropbox μπορούν να επισυναφθούν. Ομοίως, είναι επίσης δυνατή η εργασία εκτός σύνδεσης. Πρέπει.

Με αυτές τις 9 εφαρμογές θα πρέπει να είστε έτοιμοι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Χρησιμοποιείτε άλλους για τις σπουδές σας, την εργασία σας ή ακόμα και για την ιδιωτική σας ζωή; Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις μικρές σας συμβουλές με την κοινότητα Phonandroid.