Οι Χάρτες Google σάς επιτρέπουν να βρείτε έναν σταθμό φόρτισης συμβατό με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο

Οι Χάρτες Google σάς επιτρέπουν να βρείτε έναν σταθμό φόρτισης συμβατό με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο

Μετατόπιση. ο 17 Δεκεμβρίου 2019 έως 11 ώρες 39 λεπτά

Οι Χάρτες Google θα σας βοηθήσουν τώρα να βρείτε έναν συμβατό σταθμό φόρτισης για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο. Μια ενημέρωση επιτρέπει στην εφαρμογή χαρτογράφησης να αναζητά συμβατές υποδοχές για το όχημά σας κοντά. Εξηγούμε πώς λειτουργεί.

Από τον Οκτώβριο του 2018, οι Χάρτες Google εμφανίζουν τη θέση των σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόσφατα, η εφαρμογή δείχνει επίσης σε πραγματικό χρόνο εάν ένας σταθμός φόρτισης είναι ήδη κατειλημμένος ή δωρεάν για χρήση. Χάρη σε μια νέα ενημέρωση που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή, οι Χάρτες Google θα προχωρήσουν ακόμη περισσότερο, αναφέρουν τους συναδέλφους μας από το Android Police.

Οι Χάρτες Google ταξινομούν τους σταθμούς φόρτισης ανά τύπο εξόδου

Από τώρα και στο εξής, οι Χάρτες Google θα ταξινομήσουν τους σταθμούς φόρτισης που εντοπίζονται γύρω ανάλογα με τον τύπο του βύσματος. Δεν είναι όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συμβατά με τους ίδιους συνδετήρες φόρτισης. Για παράδειγμα, η Tesla χρησιμοποιεί ιδιόκτητο βύσμα, η Peugeot χρησιμοποιεί το πρότυπο CHAdeMO και τα οχήματα BMW χρησιμοποιούν βύσματα CCS. Χάρη στους προσαρμογείς, είναι ωστόσο μερικές φορές δυνατή η επαναφόρτιση ενός αυτοκινήτου με ασύμβατο βύσμα.

Χάρτες Google Επομένως, τώρα φιλτράρει τα αποτελέσματα αναζήτησης ανά τύπο βύσματος. Όταν αναζητάτε κοντινούς σταθμούς, πληκτρολογώντας “ηλεκτρικό σταθμό φόρτισης” στη γραμμή αναζήτησης, για παράδειγμα, θα εμφανιστεί ένα νέο αναπτυσσόμενο μενού ακριβώς κάτω (στα φίλτρα). Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ταξινομήσετε σταθμούς με τις ακόλουθες διαθέσιμες πρίζες: J1772, CCS (Combo 1), Type 2, CCS 2 (Combo 2), CHAdeMO και Tesla.

Διαβάστε επίσης: Οι Χάρτες Google εμφανίζουν τώρα σταθμούς κοινής χρήσης ποδηλάτων σε 24 πόλεις

Δεν είναι μόνο αυτό. Το Google Maps επιτρέπει επίσηςαποθήκευση προτιμώμενων τύπων λήψης απευθείας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Μόλις γίνει αυτό, η εφαρμογή θα εμφανίζει πάντα αυτόματα τα τερματικά που είναι εξοπλισμένα με αυτά. Αυτή η νέα επιλογή επιτρέπει στους οδηγούς να αποφεύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις μόλις φτάσουν σε σταθμό φόρτισης. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συλλέχθηκαν από το Android Police, αυτή η καινοτομία αναπτύσσεται. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Αστυνομία Android