Οι Χάρτες Google προσθέτουν πληροφορίες για τον καιρό στο iOS πριν από το Android

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8 ώρες 39 λεπτά

Οι Χάρτες Google μόλις πρόσθεσαν μια νέα δυνατότητα: τα δεδομένα καιρού εμφανίζονται πλέον στους χάρτες σε ένα σήμα που δείχνει τη θερμοκρασία και ένα εικονόγραμμα ως συνάρτηση του καιρού. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία εμφανίζεται προς το παρόν μόνο σε iPhone και παραμένει με απόντες συνδρομητές στο Android χωρίς κανείς να γνωρίζει πραγματικά γιατί.

Ο ανταγωνισμός από τα οικοσυστήματα iOS και Android οδηγεί μερικές φορές σε παράξενες καταστάσεις: συμβαίνει συχνά ότι η Google αναπτύσσει νέες δυνατότητες πρώτα σε iPhone, πριν τις προσφέρει σε Android. Σημειώστε ότι ισχύει και το αντίστροφο: το Street View για παράδειγμα εξακολουθεί να είναι αποκλειστικό για την εφαρμογή Android. Τελικά, όλες οι νέες λειτουργίες θα εναρμονιστούν στις διάφορες πλατφόρμες. Αλλά είμαστε πάντα έκπληκτοι που ο κατασκευαστής των Pixels και ο κύριος συντελεστής του έργου AOSP κάνει τόσα πολλά για να τονώσει την ελκυστικότητα του ανταγωνιστικού οικοσυστήματος.

Οι Χάρτες Google εμφανίζουν τώρα τον καιρό στους χάρτες

Όμως οτιδήποτε άλλο: στο iOS, οι Χάρτες Google είναι εξοπλισμένοι με ένα νέο σήμα που εμφανίζεται στους χάρτες πάνω αριστερά. Αυτό δίνει σύντομες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό κοντά στο μέρος που συμβουλεύεστε: δείχνει ένα εικονόγραμμα (ήλιος, συννεφιασμένος κ.λπ.) και τη θερμοκρασία. Το σήμα εξαφανίζεται και επανεμφανίζεται με ενημερωμένα δεδομένα όταν ο χρήστης κάνει κύλιση στον χάρτη. Το σήμα εξαφανίζεται, ωστόσο, όταν καταθέτετε ένα πεύκο στον χάρτη.

Αυτή η καινοτομία απέχει πολύ από το να είναι τέχνασμα και η εφαρμογή της είναι τόσο απλή όσο αποτελεσματική, καθώς σας εξοικονομεί περαιτέρω βήματα για να αποκτήσετε τις ίδιες πληροφορίες. Επιπλέον, τονίζουμε: δεν είναι σήμα και όχι κουμπί. Δεν είναι (ακόμη;) Πιθανό για παράδειγμα να το αγγίξετε για να λάβετε πιο λεπτομερή δεδομένα καιρού – τα οποία αναμφίβολα θα ήταν ακόμη πιο πρακτικά.

Διαβάστε επίσης: Χάρτες Google – χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε (διαδρομή, GPS, Street view)

Καταφέραμε να δοκιμάσουμε μόνοι μας αυτήν τη λειτουργικότητα – η οποία αναπτύσσεται, σας είπαμε, στο iPhone. Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε οι χρήστες Android θα μπορούν τελικά να το απολαύσουν. Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.