Οι Χάρτες Google θα μεταφράσουν σύντομα τα ονόματα μερών και διευθύνσεων στο εξωτερικό

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι Χάρτες Google θα μπορούν σύντομα να μεταφράσουν τα ονόματα των μερών και των διευθύνσεων στο εξωτερικό. Αρκετά για να κάνετε την εφαρμογή πιο χρήσιμη για τα ταξίδια σας στο εξωτερικό.

Η Google εργάζεται για τη βελτίωση της Μετάφρασης Google εδώ και χρόνια. Η υπηρεσία έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο, όπως υποστήριξη για νοηματική γλώσσα. Η εταιρεία Mountain View είναι σίγουρη για το υλικό της. Σε τόσο μεγάλο βαθμό που η εταιρεία αποφάσισε να το συνδέσει με τους Χάρτες Google, τη διάσημη εφαρμογή χαρτογράφησης.

Ως εκ τούτου, η Google ανακοίνωσε στις 13 Νοεμβρίου 2019 την ενσωμάτωση της Μετάφρασης Google στους Χάρτες Google και παρουσίασε μια ολοκαίνουργια δυνατότητα. Χάρη στη συμβολή του Google Trad (για φίλους), η εφαρμογή θα μπορεί πλέον να μεταφράζει και να προφέρει το όνομα του προορισμού σας και τη διεύθυνσή του για εσάς. Πολύ βολικό, ειδικά όταν ταξιδεύετε σε μια χώρα όπου δεν έχετε απολύτως γνώση της γλώσσας. Απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο του μικρού ηχείου και αφήστε την εφαρμογή να μιλήσει για εσάς. Έτσι, μπορείτε εύκολα να ζητήσετε οδηγίες από έναν ξένο και να αποφύγετε την αγωνία της κακής προφοράς και μια συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά.

Για να διαβάσετε επίσης : Μετάφραση Google – νέα ενημέρωση, 13 νέες γλώσσες που μεταφράζονται από τον αισθητήρα φωτογραφιών smartphone

Επιπλέον, η Google έχει επίσης εξετάσει το ενδεχόμενο να εισαγάγει έναν άμεσο σύνδεσμο στην εφαρμογή Μετάφραση Google εάν η συνομιλία σας συνεχίζεται και χρειάζεστε βοήθεια. Αποδεικνύεται ότι η ενεργοποίηση της Μετάφρασης Google στους Χάρτες βασίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιείται από το smartphone σας. Εάν είστε Γάλλοι και αναζητάτε διεύθυνση στο Τόκιο, θα εμφανιστεί το εικονίδιο ηχείου. Αντίθετα, εάν συμβουλευτείτε το χάρτη μιας γαλλικής περιοχής, δεν θα έχετε πρόσβαση στη λειτουργικότητα.

Η Μετάφραση Google έχει ήδη δει σε δράση σε άλλα προϊόντα της εταιρείας, όπως το Google Lens ή το Google Assistant. Αυτή η σχέση μεταξύ των Χαρτών και της Παραγωγής φέρνει την Google ακόμη πιο κοντά στον στόχο της να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα συγχωνευμένων και διασυνδεδεμένων εφαρμογών.

Η υποστήριξη της Μετάφρασης Google θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος Νοεμβρίου 2019 σε iOS και Android, με συνολικά 50 συμβατές γλώσσες. Άλλες γλώσσες πρέπει να φτάσουν αργότερα, λέει η Google.

Πηγή: TechCrunch