Οι Χάρτες Google δοκιμάζουν μια κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και μια βολική λειτουργία για τους πεζούς

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι Χάρτες Google δοκιμάζουν μια κατάσταση ανώνυμης περιήγησης για πλοήγηση χωρίς να αφήνουν ίχνη. Λειτουργεί παρόμοια με την ιδιωτική περιήγηση του Chrome. Κατά την αναζήτηση μέσω του APK της πιο πρόσφατης έκδοσης beta, εντοπίστηκε μια άλλη δυνατότητα στα έργα. Πρόκειται για έναν τρόπο που προορίζεται να βελτιώσει την εμπειρία των πεζών.

Η Google συνεχίζει να βελτιώνει τους Χάρτες, οι οποίοι υποδέχθηκαν πολλές χρήσιμες λειτουργίες τους τελευταίους μήνες. Η εφαρμογή προσέφερε πρόσφατα πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας που επιτρέπει την τοποθέτηση οδηγιών απευθείας στο περιβάλλον σας μέσω της κάμερας του smartphone σας. Σε αυτήν τη λειτουργικότητα που είναι χρήσιμο για τους πεζούς θα προστεθεί σύντομα μια λειτουργία «Eyes Free» που μπορεί κυριολεκτικά να μεταφραστεί ως «ελεύθερα μάτια». Ποιο ειναι το νοημα ?

Χάρτες Google: μια κατάσταση ανώνυμης περιήγησης για πλοήγηση χωρίς ίχνος και δυνατότητα που προορίζεται για πεζούς

Πριν επιστρέψετε στη λειτουργία “ελεύθερα μάτια”, μια λειτουργία που ήδη δοκιμάζεται, είναι η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης των Χαρτών Google για περιήγηση χωρίς ίχνος. Ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια της διάσκεψης i / o Google, είναι πλέον διαθέσιμη σε κλειστή έκδοση beta, πιο συγκεκριμένα στο Έκδοση των Χαρτών Google 10.26.67 (beta). Μια επιλογή “Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης” εμφανίζεται στις ρυθμίσεις. Όπως και η ιδιωτική λειτουργία περιήγησης του Google Chrome, επιτρέπει την ενεργοποίησή του άφησε κανένα ίχνος στην ιστορία πλοήγηση ή ακόμα και στην έρευνα όταν κάνετε διαδρομές.

Διαβάστε επίσης : Χάρτες Google – πώς να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησης

Όσον αφορά τη λειτουργία Eyes Free, τα ίχνη της εντοπίστηκαν από τους XDA Developers σκάβοντας στον κώδικα του αρχείου APK. Στοχεύει να μειώστε τη συχνότητα με την οποία ο χρήστης κοιτάζει την οθόνη του smartphone του όταν είναι με τα πόδια. Η λειτουργία θα παρέχει πιο λεπτομερείς φωνητικές οδηγίες για τους πεζούς. Όταν ενεργοποιηθεί, οι Χάρτες Google θα παρέχουν ακριβείς και συνεπείς φωνητικές οδηγίες, ώστε να μην χρειάζεται να κοιτάτε το smartphone σας. Η λειτουργία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε beta για τους υπεύθυνους δοκιμών τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: XDA Developers