Οι Χάρτες Google βρήκαν έναν άνδρα που λείπει για 22 χρόνια

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι Χάρτες Google βρήκαν έναν άνδρα που λείπει για 22 χρόνια. Ένα όχημα βυθισμένο σε μια λίμνη εντοπίστηκε από έναν χρήστη του Διαδικτύου χάρη στην εφαρμογή χαρτογράφησης. Μέσα ήταν τα λείψανα ενός άνδρα που δεν είχε κουνήσει γρήγορα από το 1997.

Οι Χάρτες Google χρησιμοποιούνται για πλοήγηση, αλλά και για να εντοπίζουν παράξενα πράγματα ή για την επίλυση παλιών μυστηρίων. Ενώ παρατηρούσε δορυφορικές εικόνες στην εφαρμογή χαρτογράφησης, ένας χρήστης κατά λάθος συνάντησε τα συντρίμμια ενός οχήματος που βυθίστηκε σε μια λίμνη. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ανήκε σε έναν άνδρα που εξαφανίστηκε το 1997 στο Lantana της Φλόριντα. Τα ερείπια του βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι Χάρτες Google βοήθησαν στην αποσαφήνιση της 22χρονης εξαφάνισης

Η τοπική αστυνομία ήλθε σε επαφή με έναν 22χρονο στις 28 Αυγούστου. Μεγέθυνση στη φωτογραφία μιας λίμνης μέσα Χάρτες Google, είχε εντοπίσει αυτό που έμοιαζε με συντρίμμια αυτοκινήτου. ” Το όχημα ήταν ορατό σε μια δορυφορική φωτογραφία της περιοχής που τραβήχτηκε από το Google Earth από το 2007, αλλά κανείς δεν το παρατήρησε μέχρι το 2019 “Είπε αστυνομικός, όπως ανέφερε το BBC.

Οι αναλύσεις επιβεβαίωσαν ότι τα ερείπια που βρέθηκαν μέσα στο όχημα ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο William Moldt, έναν άνδρα ηλικίας 40 ετών εκείνη τη στιγμή. Αναφέρθηκε ότι έλειπε στις 7 Νοεμβρίου 1997 σε αυτή τη μικρή πόλη στο Palm Beach County, όχι μακριά από το Μαϊάμι. Κατά πάσα πιθανότητα κατέληξε στη λίμνη αφού έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του κατά την επιστροφή του από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, το τελευταίο μέρος που τον είδε. Εκείνη την εποχή, η περιοχή ήταν υπό κατασκευή. Για 22 χρόνια, οι έρευνες δεν έχουν φτάσει σε τίποτα, αλλά το μυστήριο επιτέλους διευκρινίστηκε χάρη στους… Χάρτες Google.

Πηγή: BBC